ПРООН надасть Київщині техпідтримку у відновленні об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, – Руслан Кравченко

ПРООН надасть Київщині техпідтримку у відновленні об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, - Руслан Кравченко

ПРООН надаватиме Київщині технічну підтримку під час відновлення об’єктів, які відбудовуватимуться за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Йдеться про 56 об’єктів, де замовником робіт є Київська ОВА.

Про це KВ стало відомо з повідомлення очільника КОВА Руслана Кравченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Йдеться про технічну підтримку з інженерних, фінансових та антикорупційних питань”. – повідомив Кравченко.

Він зазначив, що за кошти Фонду ліквідації Київщина відбудовує 30 житлових будинків та 26 об’єктів громадського призначення у 18 громадах.

“Зможемо повернути до осель понад 5,3 тис. мешканців. Зокрема, планується відновлення пошкоджених та зруйнованих шкіл, дитячих садків і лікарень, зведення захисних споруд цивільного захисту та нових укриттів”. – повідомив Кравченко.

Технічну допомогу ПРООН надаватиме вже з листопада цього року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Отже, разом із партнерами України з Програми розвитку ООН будемо активно співпрацювати у плануванні, закупівлях, реалізації та моніторингу проєктів відбудови. Це – важлива частина активних антикорупційних зусиль, які за дорученням Уряду докладає наша область”, – повідомив Кравченко.

Наразі ПРООН уже надає технічну допомогу під час відновлення 18 багатоквартирних будинків на Київщині. До вторгнення там мешкали понад 4 тис. людей. Фінансові ресурси на відбудову їхніх помешкань було зібрано в рамках напряму “Відновлення” фандрейзингової платформи United24.

“І ми продовжуємо втілювати основні принципи нашого підходу до відбудови – прозорість та підзвітність усіх процесів. Наш регіон – один із найбільш постраждалих від російської агресії. Окупанти зруйнували та пошкодили понад 28 тис. об’єктів. Сьогодні в області вже відновлено повністю та частково зі збереженням життєдіяльності 13 тис. об’єктів. Наше завдання – щоб люди не мали жодного сумніву щодо цільового використання коштів платників податків та благодійників. Уся інформація мусить бути відкритою – від тендерної документації до витрат на оздоблення прибудинкових територій”, – повідомив Кравченко.

Без виконання цих умов, зазначив очільник, місцева влада не зможе ані отримати підтримку міжнародних партнерів, ані відновити наш регіон.

“Антикорупційні заходи, які ми ініціюємо, дозволять відкрито і прозоро, швидко та ефективно відбудувати все, що було зруйновано й пошкоджено окупантом. Тому системно залучаємо ПРООН у процеси відновлення максимальної кількості об’єктів Київської області”, – повідомив Кравченко.

Читайте: День ментального здоров’я: очільник ОДА Кравченко поділився особистим досвідом, як побороти внутрішні проблеми

Фото: Руслана Кравченко

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4