СБУ повідомила про підозру у шахрайстві народному депутату від “Європейської солідарності” Алєксєєву

СБУ повідомила про підозру у шахрайстві народному депутату від “Європейської солідарності” Алєксєєву

Генеральний прокурор України повідомив про підозру у шахрайстві народному депутату від “Європейської солідарності” Сергію Алєксєєву (на фото). Служба безпеки України (СБУ) встановила, що нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції за 50 тис. доларів. Народного обранця було затримано на гарячому. В партії “Європейська солідарність” відреагували на обшуки у нардепа, назвавши їх “продовженням провокацій і тиску на представників партії”.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби СБУ. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Як повідомляють в СБУ, за 50 тис. доларів нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентар “гарантував” використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


“Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом 20 тис. доларів – першої частини грошової винагороди і викрили його на одержанні другого “траншу” у розмірі 30 тис. доларів”, – йдеться в повідомленні. 


На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарю про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Зазначимо, як повідомили в партії “Європейська солідарність” мова йде про нардепа Сергія Алєксєєва. В партії відреагували на обшуки у нардепа, назвавши їх “продовженням провокацій і тиску на представників партії”. 


“В найкращих традиціях НКВДистських трійок, у народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші. “ЄС” розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата”, – відреагували в партії. 


Нагадаємо, у Київській області голову та службовців однієї із сільських рад Фастівського району викрили на вимаганні від забудовника хабаря за зміну цільового призначення земельної ділянки. Також у ході слідства правоохоронці встановили отримання “винагороди” за присвоєння поштових адрес 5 збудованим таунхаусам. 


Читайте: На Фастівщині сільського голову спіймали на хабарі у 20 тисяч доларів  

Фото: СБУ

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4