СБУ затримала у Києві організаторів російської “фабрики тролів”

СБУ затримала у Києві організаторів російської “фабрики тролів”

Кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували прокремлівську “фабрику тролів” у Києві. Зловмисники поширювали у соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовували воєнні злочини російських окупантів.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, було встановлено, що як першоджерело інтернет-агенти використовували Телеграм-канал московського пропагандиста Юрія Подоляки – російського  блогера, який нараховує більше ніж 2,7 млн підписників.

“Тролі” поширювали його публікації через репости або під виглядом “власних” публікацій у соцмережах. 

За даними слідства, підривну діяльність на Київщині організували двоє місцевих жителів.

Повідомляється, що комп’ютерне обладнання для проведення “інформударів” та комунікації з російськими кураторами зловмисники встановили у власних помешканнях в столиці та Білій Церкві.

Для масового “покриття” інтернет-простору вони намагалися залучити нових учасників пропагандистського “осередку” кремля.

Щоб збільшувати чисельність “аудиторії”, використовували сотні бот-акаунтів, від імені яких поширювали і коментували дописи з російською пропагандою.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили мобільні телефони і комп’ютери із доказами злочинних дій.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили двом фігурантам з Києва про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Судом зловмисникам обрано міру запобіжного заходу для запобігання ухилення їх від кримінальної відповідальності. Триває розслідування для притягнення всіх винних до відповідальності.

Нагадаємо, днями Служба безпеки України завершила обшуки на об’єктах УПЦ у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Рівненській областях. На території церков було виявлено агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій і російську символіку. У результаті слідчо-оперативних дій секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань.

Читайте: СБУ завершила обшуки у монастирях та храмах УПЦ у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях

Фото: СБУ.

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4