Ще одна радниця мера Ірпеня залишила посаду

Ще одна радниця мера Ірпеня залишила посаду

Директорка Irpin Reconstruction Summit Ірина Ярмоленко офіційно заявила про те, що йде з посади радниці Ірпінського міського голови. У офіційній заяві Ярмоленко повідомила, що міський голова виключив громадськість з процесу написання Стратегії розвитку Ірпінської громади.

Про це КВ дізналася із повідомлення вже ексрадниці Ірпінського міського голови та директорки Irpin Reconstruction Summit Ірини Ярмоленко у Facebook.

“Офіційне повідомлення щодо виключення громадськості з написання Стратегії розвитку Ірпінської міської територіальної громади. Ірпінський міський голова Олександр Маркушин виключив громадськість з процесу написання Стратегії розвитку Ірпінської міської територіальної громади. Це серйозне відхилення від принципів прозорості та інклюзивності, на яких базувався процес розробки Стратегії. Процес, який ініціювала і створювала я, Ірина Ярмоленко, разом з командою Irpin Reconstruction Summit. Хоча список з 200 учасників ще кілька тижнів тому був узгоджений з Ірпінською міською радою за проектного нагляду Ради Європи та міжнародних експертів, а також вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка”, – йдеться у повідомленні. 

Ще одна радниця мера Ірпеня залишила посаду

Ще одна радниця мера Ірпеня залишила посаду

За її словами, мер міста зрештою підписав абсолютно інший документ.

«На мої запитання про причини такої узурпації Олександром Маркушиним рішень та процесів, попри 7 дзвінків і повідомлень, відповіді я та мої колеги так і не отримали. Це свідчить про небажання Ірпінського міського голови Маркушина Олександра Григоровича і його оточення співпрацювати з громадою та робочою групою, які активно брали участь у написанні стратегії протягом останнього року», – говорить Ярмоленко.

За словами ексрадниці, вона особисто ініціювала процес розробки Стратегії, команда якої вже зробила значну частину роботи для її реалізації. А саме – створено робочу групу з понад 200 учасників для написання стратегії розвитку, підготовлено чернетку Стратегії, узгоджену з міжнародними експертами (Генслер, Зелена рада будівництва Італії, Though group Chilie, експерти Австрії, Німеччини, США, Канади тощо) та розроблено шаблонні документи, включаючи план залучення стейкхолдерів. Крім того, було проведено стратегічні сесії та одержані рекомендації за участю відомих архітекторів, залучено міжнародних партнерів та іноземних експертів тощо.

“Рішення мера Ірпеня Олександра Маркушина про виключення громади з процесу розробки Стратегії суперечить попереднім напрацюванням і повністю підриває довіру до процесу розробки Стратегії. Громадськість і міжнародні партнери мають бути залучені для забезпечення справедливого розвитку громади…Упродовж останніх шести місяців я утримувалася від коментарів щодо зловживань в Ірпінській міській раді, коли вся країна обговорювала «Ірпінський зарплатгґейт». Офіційно оголошую, що я йду з посади радника Ірпінського міського голови і зроблю все, щоб міжнародні партнери дізналися про те, що Олександр Маркушин особисто причетний до підробки документів», – заявила Ярмоленко.

Довідка КВ: Іrpin Reconstruction Summit – перший системний проєкт відновлення міст, заснований волонтерами у співпраці з Ірпінською міською радою. 31 квітня 2022 року відбулася перша установча зустріч, на якій зібралися близько 300 архітекторів, дизайнерів і фахівців з різних країн. А вже 5 травня близько 120 спеціалістів з України прибули до міста для оцінки руйнувань і розробки стратегії відновлення. В рамках ініціативи було залучено значні міжнародні ресурси і компанії для відбудови житлових і соціальних об’єктів.

Irpin Reconstruction Summit розробив 22 проєктно-архітектурні пропозиції, залучив 500 тис. євро від португальського міста Кашкайш для реконструкції дитячого садка та 700 тис.доларів від італійського фонду для відновлення житла. Залучено міжнародні архітектурні компанії та експертів, таких як Gensler і Stefano Boeri. Активно ведеться промоція Ірпеня на міжнародних форумах та у світових ЗМІ.

Читайте: “Ірпіньводоканал” витратить 5,5 млн на труби

Фото: Facebook Ярмоленко

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Безкарність в дії: столичний суд звільнив від відповідальності “за розтрати” чергового посадовця КП “Плесо”
Безкарність в дії: столичний суд звільнив від відповідальності “за розтрати” чергового посадовця КП “Плесо”
09:00 У столиці звільнено від кримінальної відповідальності чергового посадовця КП “Плесо”. Нещодавно суд закрив справу щодо службової недбалості з боку інженера технагляду Олександра Нудьги…
Махінація на 282 мільйони: фігуранти справи щодо привласнення майна “Київміськбуду” постануть перед судом
Махінація на 282 мільйони: фігуранти справи щодо привласнення майна “Київміськбуду” постануть перед судом
09:00 ДБР спільно з Офісом Генпрокурора пробують притягти до відповідальності осіб, які можуть бути причетними до заволодіння майном ПрАТ “ХК “Київміськбуд” на суму 282,5…
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
09:00 Не дивлячись на те, що у березні 2024 року Верховний Суд остаточно скасував рішення Бучанської райради, згідно з яким до складу селища Коцюбинське…
Banner
QlU7mDx4