Столичні оперативники затримали серійного крадія, який під приводом допомоги обкрадав пенсіонерів

Столичні оперативники затримали серійного крадія, який під приводом допомоги обкрадав пенсіонерів

У Києві оперативники затримали серійного крадія, який під приводом допомоги обкрадав пенсіонерів. Чоловік пропонував особам похилого віку донести важкі сумки додому, однак вже в квартирі громадяни виявляли відсутність  особистих речей та грошей. За такі дії правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це KВ стало відомо з повідомлення поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Наприкінці минулого року до поліції Києва надійшло повідомлення від 82–річної мешканки Солом’янського району про те, що невідомий чоловік викрав у неї гроші та мобільний телефон під час того, як допомагав донести пакети. Для встановлення обставин події на місце виїхала слідчо-оперативна група та співробітники карного розшуку”, – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування правоохоронці отримали ще декілька звернень від мешканців району про вчинення аналогічного правопорушення, тож припустили, що до скоєння неправомірних дій причетний один і той самий чоловік. Незнайомець пропонував особам похилого віку допомогу, після якої пенсіонери виявляли відсутність банківських карток, грошей та цінних речей.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За результатами проведення комплексу оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Солом’янського управління поліції встановили особу правопорушника та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України.

Ним виявився 42-річний мешканець Київської області, який лише два роки тому був засуджений за скоєння грабежу та через декілька днів після звільнення з місць позбавлення волі скоїв ряд крадіжок у пенсіонерів.

Возможно, это изображение 1 человек

Слідчий Солом’янського управління поліції повідомив чоловіку про підозру у скоєнні 6 епізодів злочину (по ч. 4 ст. 185 КК – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, а також ч. 1 ст. 357 КК – викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

За такі дії зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте: В Києві судитимуть директора підприємства за постачання неякісного медичного обладнання до столичних лікарень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4