Суд заочно заарештував екснардепа Кузьміна без альтернативи внесення застави

Суд заочно заарештував екснардепа Кузьміна без альтернативи внесення застави

Суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави колишньому народному депутату від забороненої проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” (“ОПЗЖ”) Ренату Кузьміну (на фото). Екснардепа-втікача підозрюють у державній зраді.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Його підозрюють у державній зраді. У межах досудового розслідування працівники ДБР встановили, що депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення рф розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. 

“Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави”, – наголосили в Бюро.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснюється Офісом Генерального прокурора.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Ренату Кузьміну повідомили про підозру у державній зраді. У січні 2023 року Президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства народних депутатів від “ОПЗЖ”, у списку був і Кузьмін.

Читайте: Зеленський позбавив громадянства Медведчука, Козака, Кузьміна та Деркача

Невдовзі, як інформувала KВ, Верховна Рада позбавила мандатів через втрату громадянства народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна, а також Андрія Деркача. Через власну заяву було виключено й нардепа з російським паспортом Андрія Аксьонова.

Читайте: Рада позбавила мандатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Ріната Кузьміна та Андрія Аксьонова

Фото: ТСН

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4