Тато ексзаступника голови КОВА Власюка має 13 квартир і три Tesla

Тато ексзаступника голови КОВА Власюка має 13 квартир і три Tesla

ЗМІ опублікували нове розслідування про лікаря Вінницької МСЕК Віктора Власюка, який разом із дружиною-пенсіонеркою володіє 13 квартирами, включаючи елітні апартаменти в центрі Києва, та трьома автомобілями Tesla. Повідомляється, що Власюк має спільний бізнес із начальницею МСЕК Юлією Даниленко — ТОВ “Сонячні фермери”, де від партнерства отримав додатковий дохід у розмірі 1,1 млн гривень. Після розслідування, з’явилися подробиці про родинні зв’язки Власюка з радником президента Владиславом Власюком. 

Про це КВ дізналася із повідомлення головного редактора видання “Наші гроші” Юрія Ніколова із посиланням на розслідування Oboz.ua.

“Цього разу нам вдалося знайти лікаря комісії, який разом із дружиною-пенсіонеркою володіє 13 квартирами. Серед них елітна нерухомість площею 260 квадратів у самому центрі Києва. Крім того, родина лікаря є власниками одразу трьох автомобілів Tesla і має спільний бізнес зі своєю начальницею – очільницею МСЕК”, – йдеться у матеріалі Oboz.ua.

Мова йде про лікаря-терапевта Вінницької медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Віктора Власюка. Попри основну зарплату у 16,7 тис. гривень (200,9 тис. на рік), Власюк вказав у своїй декларації за 2023 рік, що має три автомобілі Tesla (дві Model S, одна придбана у 2022 році та одну Model Y) і володіє 13 квартирами разом із дружиною. Найдорожча з них, шестикімнатна квартира в центрі Києва на вул. Інститутській площею 260 кв. м, може коштувати близько 780 тис. доларів. 

Тато ексзаступника голови КОВА Власюка має 13 квартир і три Tesla

На фото: будинок на вул. Інститутська

Та значно Власюк збільшив свої доходи за рахунок партнерства в ТОВ “Сонячні фермери” (частка 37,5%), де отримав 1,1 млн гривень, а додатково 990 тис. гривень — від підприємницької діяльності. Його дружина також заробила 541 тис. гривень від енергетичної компанії та ще 923 тис. гривень від інших джерел доходів. 

У лікарні він працює під керівництвом Юлії Даниленко, яка також є співвласницею ТОВ, а її чоловік, Сергій Даниленко, працює в енергетичній сфері і обіймає посаду директора із забезпечення діяльності АТ “Вінницяобленерго”.

Після опублікованого розслідування з’явилися додаткові подробиці, які допускають сімейний зв’язок Власюка із радником президента Зеленського по санкційній політиці Владиславом Вікторовичем Власюком. 

Так, головний редактор видання “Наші гроші” Юрій Ніколов повідомив, що Віктор Власюк і Владислав Власюк є родичами – батьком і сином. 

Про всяк випадок уточню. Радник президента Власюк – справді син вінницького мсечника. Але мсечник заробив свої квартири не завдяки сину, а навпаки. Це малі Власюки вийшли в люди на батькових статках, зароблених на видачі інвалідних довідок. І один з братів став радником Зеленського, а другий зараз є заступником голови Хмельницької ОДА. Ще раз. Я в жодному разі не підозрюю, що мандат Зеленського якось допоміг їм сформувати батьків капітал. Я чесно назвав їх “дітьми МСЄК”. Бо саме звідти вони отримали стартовий посил в життя”, – зауважив Ніколов. 

 Тато ексзаступника голови КОВА Власюка має 13 квартир і три TeslaТато ексзаступника голови КОВА Власюка має 13 квартир і три Tesla

Також цікаво, що ТОВ “Сонячні фермери” зареєстровані за тією ж адресою: місто Київ, вулиця Пушкінська, будинок 28/9, квартира 24, де прописані кілька громадських організацій, пов’язаних із Владиславом Власюком. А саме –  “Спільнота випускників юридичного факультету” та «Асоціація з розвитку штучного інтелекту», «Юристи за екологію» та «Адвокатська ініціатива «Стопбулінг», але в останній співзасновником виступає брат-близнюк Владислава Віталій, який наразі є заступником голови Хмельницької ОДА.

Нагадаємо, що Віталій Власюк, брат-близнюк якого працює радником керівника Офісу Президента та секретарем у санкційний комісії Єрмака-Макфола, звільнився з посади заступника голови Київської обласної військової адміністрації. Офіційна причина звільнення – заява самого Власюка.

Читайте: Благоустрій Київщини: Кулеба оновив заступників КОДА

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Інна Міхно

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
09:00 В цю суботу, 26 жовтня, в Грузії відбудуться вибори в парламент. Від результатів цих виборів залежить дуже багато, бо наразі Грузія перебуває під…
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Banner
QlU7mDx4