У Черкасах очікується повторне захоплення Михайлівського гарнізонного храму агентами москви

У Черкасах очікується повторне захоплення Михайлівського гарнізонного храму агентами москви

У Черкасах після деокупації від московських попів Михайлівського гарнізонного храму знову можуть виникнути сутички. З’явилася інформація, що планується підвезення найманців та провокаторів для спроби повторної силової окупації собору.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні на Facebook – сторінці Оксани Корчинської, військової медикині та волонтерки.

“Для окупації храму росіяни тримали угруповання з покидьків, яким купили липові довідки, що звільняли від мобілізації. Мерзотники прямо хамили українцям, штовхали військових, влізали в бійки, потрапляли в лікарні, але повертались назад”, – зазначила волонтерка.

Корчинська додала, що російського куратора в рясі, який керував окупованим храмом, затримало СБУ.

“Але навіть після цього сітка звʼязків з криміналітетом і безкінечний потік грошей від ФСБ і депутата-втікача Новинського дозволяв утримувати храм окупованим тривалий період часу”, – зауважила вона.

Божою поміччю та наполегливою роботою всіх добрих козаків та вірян найбільший в Україні храм було звільнено!

“Зараз очікується підвезення російських найманців та провокаторів для спроби повторної силової окупації храму! Хто в Черкасах – приходьте ВЖЕ на захист!!! Вулиця Надпільна 212”, – попередила Корчинська та опублікувала звернення українських військових капеланів зі стін Михайлівського гарнізонного собору в Черкасах:

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня Свято-Михайлівський собор у Черкасах  було “деокуповано” і він перейшов до ПЦУ.  Церква стала Михайлівським гарнізонним собором. На території храму буде створено осередок національного-патріотичного виховання, недільну школу та підготовку капеланів. Вперше під склепінням храму прозвучала молитва українською мовою.

Читайте: Поліція розслідує обставини сутичок біля черкаського Свято-Михайлівського собору

Фото: Facebook військового капелана Володимира Рідного

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4