У Києві почали роботи по збереженню графіті Бенксі на Майдані Незалежності

У Києві почали роботи по збереженню графіті Бенксі на Майдані Незалежності

У столиці мурал Бенксі “Діти на “гойдалках”, що знаходиться на перехресті вулиці Хрещатик і алеї Героїв Небесної Сотні, готують до консервації задля збереження роботи. Фахівці вже відпрацювали тестові ділянки, щоб розпочати роботу безпосередньо з арт-обʼєктом.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що комунальний заклад “Центр консервації предметів археології”  вже розпочав роботу з консервації муралу “Діти на “гойдалках”, нанесеного на бетонних блоках.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимира Прокопіва, у міста не було жодного сумніву, що цей мурал всесвітньо відомого арт-художника в Києві потрібно зберегти для майбутніх поколінь.

“Центр звернувся до архітектурно-реставраційної майстерні з пропозицією провести на безоплатній основі науково-технологічні дослідження з метою консервації витвору сучасного стріт-арт мистецтва. Фахівці погодились і вже проводять відповідні роботи для якісного збереження муралу. Роботи Бенксі мають культурне та історичне значення для країни як пам’ятка того, що світло обов’язково перемагає темряву. Тому ми маємо його зберегти”, – зазначив Прокопів.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року в Україні побував британський художник Бенксі, відомий майстер стріт-арту. Він створив у Києві і Київській області сім авторських муралів, два з яких – безпосередньо у столиці.

Читайте: Британський стріт-арт художник Бенксі створив в Києві та Київській області декілька графіті

Як інформувала KВ, в Ірпені будинок, де всесвітньо відомий англійський художник Бенксі залишив своє графіті, повністю зносять. Через серйозні пошкодження він не підлягає відновленню.  Тому з будинку на Северинівській  демонтували шматок стіни з графіті Бенксі. Роботу перевезли на нову локацію.

Читайте: Графіті Бенксі в Ірпені демонтували та перевезли на нову локацію 

Також у Бородянці графіті Бенксі захистили склом та встановили спеціальну систему з датчиками руху. Мова йде про роботи, створені на стіні зруйнованої котельні дитсадка та на знищеному окупантами будинку по вулиці Центральній.

Читайте: Роботи Бенксі у Бородянці захистили склом

Фото: КМДА

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4