У Києві суд повернув громаді міста землю вартістю понад 37 млн гривень на Городецького

У Києві суд повернув громаді міста землю вартістю понад 37 млн гривень на Городецького

Господарський суд Києва повернув столичній громаді земельні ділянки, розташовані над стратегічним об’єктом у центрі міста. Прокурори довели в суді, що ділянки на вул. Архітектора Городецького незаконно вибули з комунальної власності. Також на території участків знаходяться споруди пересадочного вузла Київського метрополітену, що унеможливлює будь-яке будівництво. 

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Господарський суд Києва задовольнив позов київської прокуратури про витребування з незаконного користування земельних ділянок вартістю понад 37 млн гривень, розташованих на вул. Архітектора Городецького у центрі Києва”, – повідомили у пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно інформації прокуратури, зазначені земельні ділянки незаконно вибули з комунальної власності у 2009 році та неодноразово були об’єктами договорів купівлі-продажу між приватними фірмами.

“Спірні ділянки є прибудинковою територією двох житлових будинків та єдиним проїздом між ними. На цій території знаходиться споруда пересадочного вузла Київського метрополітену “Хрещатик”-”Майдан Незалежності”, яка є стратегічним технологічним об’єктом і де будь-яке будівництво загрожувало техногенною катастрофою з людськими жертвами”, – зауважили правоохоронці.

Тож з метою захисту інтересів територіальної громади, прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення земельних ділянок столичній громаді, який судом задоволено.

Рішенням господарського суду Києва від 12 липня 2022 спірні ділянки витребувані з незаконного користування.

Як інформувала KВ, столична прокуратура роками намагалася через суд відібрати у компанії “Голденберг Ассетс ЛТД” три земельні ділянки загальною площею 0,52 га та вартістю 37 млн гривень біля Хрещатика. У 2009 році Київрада продала цю землю приватній компанії під приводом будівництва в центрі міста підземного паркінгу, але суди у 2012-2013 роках остаточно визнали це рішення міськради незаконним та угоду недійсною, оскільки фактично тоді продали прибудинкову територію. При цьому повернути землю у комунальну власність не вдавалось. Земельну ділянку встигли кілька разів перепродати та поділити.

Читайте: Печерська битва: прокуратура та брати Супруненка судяться за півгектара землі у центрі Києва


Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4