У Києві зловмисниці обікрали пенсіонерів під приводом роздачі гуманітарної допомоги

У Києві зловмисниці обікрали пенсіонерів під приводом роздачі гуманітарної допомоги

Столичні оперативники затримали зловмисниць, які в Солом’янському та Дніпровському районі обікрали пенсіонерів. Під приводом роздачі гуманітарної допомоги жінки загалом викрали 1 400 доларів та понад 50 тисяч гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

До столичної поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що у квартирі на вулиці Петра Запорожця її обікрали двоє незнайомих жінок”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

По прибуттю на місце правоохоронцями було встановлено, що 73-річна потерпіла впустила до квартири двох незнайомок під приводом отримання гуманітарної допомоги.

“Жінки спочатку віддали киянці пакет із продуктами, а потім запевнили, що їй ще належить отримати й матеріальну допомогу в розмірі 600 гривень. Але через те, що в них залишилася купюра номіналом 1 000 гривень, то потрібно, аби жінка дала 400 гривень решти”, – розповіли в поліції.

Поки пенсіонерка ходила за гаманцем, одна із жінок попросилася до туалету, а інша сказала хазяйці квартири написати розписку про отримання допомоги. Коли хазяйка відволіклась на “розписку” одна із жінок поцупила з гаманця 13 тис. гривень і прихопила зі столу ще й ті гроші, які зловмисниці дали пенсіонерці. Відсутність грошей пенсіонерка помітила вже після того, як “благодійниці” пішли.

Провівши низку розшукових заходів, правоохоронці затримали зловмисниць. Ними виявилися мешканка Одещини, 1995 року народження та 15-річна уродженка Харківщини.

Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що одна з фігуранток причетна до аналогічного злочину в Солом’янському районі столиці, скоєного напередодні. Тоді, вона разом з іншою своєю знайомою обікрали 86-річну киянку, забравши з собою 1 400 доларів та 40 тис. гривень. Поліцейські також встановили та затримали спільницю фігурантки. Нею виявилася мешканка Харківщини, 2002 року народження.

За результатами обшуку в орендованій на викрадені гроші квартирі поліція виявила в фігуранток майже 50 тис. гривень. Зловмисницям загрожує до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, у столиці судом оголошено обвинувальний вирок чоловіку, який заволодів коштами громадянина під виглядом обміну валюти. Щоб вкрасти гроші, раніше судимий уродженець Луганської області прикріпив їх до квадрокоптера та запустив його в небо.

Читайте: На Київщині викрили шахраїв, які під виглядом “продажу дров” надурили понад десяток людей

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4