У Києві організували безоплатні екскурсії, адаптовані для людей з порушеннями слуху та зору (маршрути)

У Києві організували безоплатні екскурсії, адаптовані для людей з порушеннями слуху та зору (маршрути)

Управління туризму та промоцій КМДА разом із Київським центром розвитку туризму анонсували шість безоплатних екскурсій для мешканців і гостей столиці. Особливу увагу приділили маршрутам, адаптованим для людей із порушеннями слуху та зору. Заходи триватимуть з п’ятниці до неділі, з урахуванням умов воєнного стану. Реєстрація на екскурсії є обов’язковою, кількість місць обмежена.

Про це, як передає КВ, повідомили у КМДА.

“Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік. Заходи відбудуться з п’ятниці до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах”, – розповіли у КМДА.

Також наголосили, що реєстрація на екскурсії обов’язкова, оскільки кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Екскурсія «Печерські історії» (адаптована для людей із порушеннями слуху), під час якої екскурсанти дізнаються про літописний Звіринець і старовинні монастирі XII століття, про Звіринецьке укріплення Київської фортеці та катастрофу, яка сталася тут 100 років тому. Відвідувачі також зможуть побувати в затишних двориках, збудованих у 1950-х роках, та ознайомитися з історією створення Ботанічного саду на Печерських пагорбах. Екскурсія триватиме в супроводі перекладача жестової мови у п’ятницю, 20 вересня, о 17:00.

Екскурсія «Смарагдова сага» (п’ятниця, 20 вересня, о 18:00), учасники якої прогуляються парком «Нивки» в Шевченківському районі столиці. Також вони дізнаються про історичну місцевість і життєпис видатних особистостей, які тут жили й творили, надихаючись красою природи смарагдових Нивок.

Екскурсія «Київ незламний» (адаптована для людей із порушеннями зору) (субота, 21 вересня, об 11:00) ознайомить учасників з історією воєнного Києва: з часів Другої світової війни до повномасштабного вторгнення. Важливо! Поруч із людиною з порушеннями зору має бути особа, яка її супроводжує.

Екскурсія «Київ: у вирі романтики» (субота, 21 вересня, об 11:30), де можна побачити культові романтичні об’єкти міста та дізнатися про любовні історії його відомих мешканців.

Екскурсія «Провулками київського Кудрявця» (субота, 21 вересня, о 13:00) присвячена літописним місцям Києва і творінням багатьох видатних киян – архітекторів, художників, письменників, акторів, які мешкали в цій місцевості в різні часи.

Екскурсія «Святошинське намисто» (неділя, 22 вересня, о 18:00), учасники якої почують багато цікавих фактів про розбудову Святошинського району, які немов намистинки в ланцюзі історичних подій пов’язують цю місцевість із давніми київськими святинями, розвитком курортної справи, ідеєю підкорення неба та з особистостями, які відіграли важливу роль у розвитку авіації.

Читайте: В Києві пройдуть безкоштовні семінари з розвитку бізнесу для ВПО

Фото: КМДА 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4