У “Київзеленбуд” не вдалося замовити дослідження стану Совських ставків за 1,6 млн гривень

У “Київзеленбуд” не вдалося замовити дослідження стану Совських ставків за 1,6 млн гривень

У КК “Київзеленбуд” планували провести дослідження стану каскаду Совських ставків у Голосіївському районі столиці. На роботи виділили понад 1,6 млн гривень, але пошук підрядника на тендері було скасовано. Підставою відміни стала помилка щодо визначення очікуваної вартості під час підготовки закупівлі.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні в електронній системі публічних закупівель Prozorro. 

Згідно з оголошенням, Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста “Київзеленбуд” мало намір провести аукціон з пошуку виконавця робіт. 

Планувалося “Проведення наукових досліджень з отриманням наукового висновку щодо гідрологічного режиму, планування та розвитку рекреаційного стану каскаду Совських ставків у Голосіївському районі Києва”.

Очікувану вартість закупівлі встановили у 1 млн 688 тис. 500 гривень, дослідження мали провести до 20 грудня 2024 року.

Торги було відмінено 2 серпня через виявлені порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель. Як зазначено у протоколі відміни, “під час підготовки закупівлі допущено помилку щодо визначення очікуваної вартості”.

Що купували в Києві протягом минулого тижня дивіться у відео КВ:

Нагадаємо, навесні 2023 року депутати Київської міської ради вирішили надати КО “Київзеленбуд” у постійне користування земельну ділянку для збереження, використання та відтворення зелених зон і зелених насаджень. Ділянка знаходиться на проспекті Валерія Лобановського, 113 у Голосіївському районі Києва. Площа ділянки складає 19,1187 га.

Читайте: Територію парку відпочинку біля Cовських ставків планують передати “Київзеленбуду”

Зауважимо, боротьба за територію ставків тривала роками. Нарешті восени 2021 року Офіс генпрокурора відстояв у Верховному Суді повернення громаді Києва нижнього каскаду Совських ставків. Прокуратура довела у всіх судових інстанціях незаконність передачі 19 га землі комерційній структурі під забудову.

Читайте: Верховний суд повернув Нижній каскад Совських ставків київській громаді

Як інформувала КВ, раніше, на початку 2021 року, частина киян виступили з вимогою створити на території Совських ставків  ландшафтний парк, інша – облаштувати рекреаційно-паркову зону із житловою забудовою. “Фанати забудови” явно діяли на користь забудовника, який орендував на цій території понад 19 га землі, але не розпочав  будівництво вчасно. Баталії в судах продовжились.

Читайте: Забудова або парк: яке майбутнє “світить” Совським ставкам”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4