У орендодавців в Хмельницькому, які завищують ціни на квартири, можуть вилучити житло, – мер Симчишин (відео)

У орендодавців в Хмельницькому, які завищують ціни на квартири, можуть вилучити житло, - мер Симчишин (відео)

Деякі орендодавці у Хмельницькому в декілька разів підвищили ціни на квартири. Заробляти на війні таким чином неприпустимо, тому військова адміністрація, може вилучити у таких власників житло. Крім того, спекулянтам можуть відключати світло та воду з каналізацією. Прізвища та адреси спекулянтів житлом будуть оприлюднюватись.

Про це KV стало відомо зі звернення мера Хмельницького Олександра Симчишина (на фото). 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Мер Хмельницького повідомив, що зараз в місті постійно проживають понад 22 тис. біженців, також місто приймає близько 100 тис. на добу транзитних біженців.

“На фоні позитиву, солідарності, єдності, неймовірного сімейного бойового духу є окремі, ті, хто паплюжить славне ім’я хмельничанин, хто виставляє нас у не зовсім хорошому світлі перед тими, кого ми приймаємо. Є чимало випадків, коли ми бачимо різкий стрибок на оренду квартири. Квартира, яка коштувала 5 тис. гривень на місяць, чомусь стала коштувати 22 тис. гривень. Хтось вирішив заробити на війні і на тому величезному попиті, на біженцях, які тікають з міст, які взяли на себе удар першими?” – обурюється Олександр Симчишин та запевнив, що в нього є методи вплинути на спекулянтів.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Ми скористаємось львівським досвідом і будемо публікувати такі факти з адресами і прізвищами власників такого житла. Хай хмельничани знають “героїв”… В них (спекулянтів, – КВ) може різко зникнути каналізація, вода світло”, – попередив мер Хмельницького.

Симчишин також пообіцяв, що буде звертатись до цивільно-військової адміністрації з пропозиціями вилучати житло спекулянтів на користь держави. “Я не буду тут про мораль, попереджаю всіх – будуть застосовуватися правові міри відповідно до воєнного стану… держава має право вилучати майно для потреб війська”, – наголосив міський голова Хмельницького.

Олександр Семчишин також попросив біженців дотримуватись правил загального порядку (не порушувати ПДД, правильно паркуватись тощо), щоб зберегти безпеку в Хмельницькому та не давати привода для чвар між українцями, бо чвари між нами – це стратегія московитів, яку путін намагається втілити, щонайменше, в Україні та країнах Східної Європи, де найбільше наших біженців.

Як раніше повідомляла KV, після руйнування інфраструктури у Харкові таксисти почали значно підвищувати ціни – від 1 тис. гривень за поїздку і вище. Поліція Харкова вирішила вилучати автомобілі у водіїв, які встановлюють “захмарні” ціни. Повідомити про таких таксистів можна за телефоном спецлінії 102.

Читайте: Мер Українки закликав містян не підвищувати ціни за найм квартир

Фото: Олександр Симчишин

КиевVласть

Автор:
Александр Кравченко
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4