“Укрзалізниця” запустила перший поїзд до Миколаєва

“Укрзалізниця” запустила перший поїзд до Миколаєва

“Укрзалізниця” вперше з початку повномасштабної війни відновлює пасажирське залізничне сполучення з Миколаєвом. Перший поїзд до Миколаєва вирушив вчора, 14 листопада, з Києва о 22:00.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі АТ “Укрзалізниця”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомили у пресслужбі, відповідний дозвіл перевізник отримав від Миколаївської обласної військової адміністрації та військових. 

“Перший поїзд до Миколаєва вирушив вчора, 14 листопада, з Києва о 22:00. Востаннє пасажирський поїзд далекого сполучення приїздив до Миколаєва 24 лютого”, – повідомили у пресслужбі “Укрзалізниці”.

Як повідомило видання “Українська правда”, сьогодні, 15 листопада, вранці до Миколаєва вже прибув перший потяг із Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляє “Укрзалізниця”, поїзд №122/121 Київ — Миколаїв курсуватиме по парних числах зі столиці та по непарних — з Миколаєва. 

“Зі столиці він вирушатиме о 22:14 та прибуватиме до Миколаєва о 07:15. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме о 22:09 та прибуватиме до Києва о 06:55”, – наголосили в “Укрзалізниці”.

Також додали, що квитки вже можна придбати в касах, у застосунку або чат-ботах “Укрзалізниці”. 

“Від початку повномасштабного вторгнення росії Миколаїв був прифронтовом містом та тримав оборону на півдні України. Після деокупації Херсона лінія фронту зрушилася, і ми отримали дозвіл на відновлення залізничного сполучення до міста. Це надважливо саме напередодні зими, коли люди зможуть у разі потреби зручно поїхати до інших міст України або ж привезти все необхідне”, — зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін.

Він також додав, що вже в найближчі кілька днів буде відновлено залізничне сполучення з Херсоном. 

“Залізничники вже працюють на напрямку, вони йдуть одразу за військовими та вибухотехніками. Вже виявлено багато пошкоджень інфраструктури, але ми її швидко відновимо та запустимо довгоочікуваний рейс нашого “Потяга до перемоги”, — додав керівник Укрзалізниці. 

Нагадаємо, “Укрзалізниця” створює міжнародний залізничний хаб у Чопі, щоб дати пасажирам з різних міст України можливість комфортно дістатись Європи. Зокрема, на додачу до двох поїздів з Києва на станції тепер зупиняються ще два столичних потяги.

Читайте: “Укрзалізниця” відновлює рейси до Краматорська


Фото:  “Українська правда”.

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4