USAID і юридична компанія MORIS запустили проєкт “Земля без корупції”

USAID і юридична компанія MORIS запустили проєкт “Земля без корупції”

В Україні запрацювала гаряча лінія для агровиробників та громад, що зіштовхнулися з корупцією в земельних відносинах. Агровиробники та представники громад, що зіштовхнулися з проявами такої корупції чи рейдерства, тепер можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу. Для цього достатньо звернутися на гарячу лінію +38 (044) 334 82 10, створену в рамках проєкту «Земля без корупції», який реалізує юридична компанія MORIS за підтримки Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО. 

Про це КВ стало відомо з публікації Міністерства аграрної політики та продовольства України на своїй сторінці в Facebook.

Також повідомляється, що письмову консультацію можна отримати, надіславши запит на електронну пошту: agro@moris.law.

Консультації надаватимуть провідні адвокати та юристи компанії MORIS, які спеціалізуються на земельному законодавстві. Звертатися можуть як агровиробники, так і землевласники, землеклористувачі, представники громад чи мікро-, макро-, сердніх підприємств. Вони зможуть отримати безкоштовну допомогу у вирішенні будь-яких ситуацій, пов’язнаних із земельними питаннями, якщо у них є корупційні обставини чи спроби рейдерства.

«Згідно дослідження проявів корупції у земельних відносинах, проведеного за ініціативою Програми USAID АГРО, у 2024 році із корупцією стикалося 16% із понад 1000 опитаних агровиробників. Проте із них лише 9% заявили про неї. Наше завдання  – знизити рівень корупції у земельних відносинах, зокрема й через підвищення спроможності землекористувачів захисти свої майнові права», – підкреслив  адвокат Роман Титикало, керівник проєкту «Земля без корупції», партнер юридичної компанії MORIS.

Читайте: Кримінальне переслідування мера Білої Церкви Геннадія Дикого зупинено у зв’язку з перебуванням останнього в лавах ЗСУ

Окрім юридичних консультацій, у межах проекту «Земля без корупції» будуть проходити навчальні заходи з питань протидії корупції та незаконному захопленню землі. Також група експертів проєкту буде проводити моніторинг корупційних ситуацій, а також аналіз законопроєктів у сфері земельних відносин для виявлення та попередження корупційних ризиків.

Довідка: «Земля без корупції» – ініційований Програмою USAID АГРО проєкт, метою якого є запобігання проявам корупції в сфері земельних відносин та захист прав землевласників і землекористувачів. Реалізовує проєкт юридична компанія MORIS.

Фото: Міністерства аграрної політики та продовольства

КиївВлада

Олексій Вєтров

 

Рекомендуємо до перегляду
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Banner
QlU7mDx4