В “Дії” вже як мінімум 300 тисяч ветеранів, – Мінвет

В “Дії” вже як мінімум 300 тисяч ветеранів, – Мінвет

Міністерство у справах ветеранів повідомило, що електронне посвідчення ветерана – спільний проект Мінветеранів та Мінцифри у мобільному застосунку “Дія” – отримала вже третина мільйона українців. У разі втрати паперового посвідчення ветерана людина зможе безпроблемно використовувати електронне посвідчення.

Про це КВ дізналася з повідомлення на Урядовому порталі.

“Кожен ветеран, ветеранка, особа з інвалідністю внаслідок війни, член родини полеглих Захисників і Захисниць мають можливість згенерувати відповідне посвідчення у “Дії” на рівні з іншими доступними там документами. Якщо людина отримала статус, їй потрібно лише встановити на своєму смартфоні застосунок “Дія”, пройти верифікацію і додати серед переліку документів е-Посвідченням ветерана. Ця послуга автоматизована. На сьогодні у “Дії” вже згенеровано понад 300 тисяч е-Посвідчень ветерана”, – розповів заступник міністра у справах ветеранів Руслан Приходько в ефірі національного телемарафону.

Приходько нагадав, у разі втрати паперового посвідчення ветерана людина зможе безпроблемно використовувати електронне посвідчення: “Це зроблено для того, аби жоден з державних органів не вимагав у ветерана, при пред’явлені е-Посвідчення ветерана, ніяких додаткових документів. Адже статус основного документа ветерана надається електронному посвідченню замість паперового”.

В релізі Мінветеранів сказано: “Відсьогодні понад 1 млн українців мають змогу користуватися електронним посвідченням ветерана війни замість та без необхідності пред’явлення відповідного посвідчення у паперовій формі, а також документа, що посвідчує особу”.

Використовувати е-Посвідчення ветерана у “Дії” можна, для отримання пільг та компенсацій, передбачених чинним законодавством.

Читайте: ВР ухвалила створення електронного реєстру військовозобовʼязаних

Фото: Армія Інформ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4