Вночі сили ППО збили всі 29 “шахедів”, на Київщині обійшлось без влучань

Вночі сили ППО збили всі 29 "шахедів", на Київщині обійшлось без влучань

У ніч на 15 серпня 2024 року ворог атакував Україну 3-ма ракетами Х-59 та 29-ма ударними БпЛА типу “Shahed”.  В результаті протиповітряного бою збито всі 29 “шахедів” у межах Київської та ще семи областей.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ та інформації Київської ОВА.

Згідно з повідомленням, 3-ма керованими авіаційними ракетами Х-59 ворог завдав удару з повітряного простору Курської області –рф. 29 ударних БпЛА типу “Shahed” запустили із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф.

В результаті протиповітряного бою розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних Сил збито 29 ворожих БпЛА у Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській та Київській областях.

Як повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, повітряна тривога на Київщині тривала майже всю ніч та оголошувалася тричі. В регіоні працювали сили ППО,є збиті цілі.

“Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає. Падіння уламків фіксується поза межами населених пунктів”, – додав він.

Як інформувала КВ, у ніч на 11 серпня на Київщині внаслідок падіння уламків ракети на приватні житлові будинки у Броварському районі загинули чоловік та 4-річний хлопчик, його син. Вночі 14 серпня ворог атакував Київщину ударними дронами. Уламки шахедів впали за межами населених пунктів. Попадань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано.

Читайте: Протягом минулої доби зафіксовано 165 бойових зіткнень, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ.

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES.

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4