Ворог значно активізувався на Харківщині, – Генштаб ЗСУ

Ворог значно активізувався на Харківщині, - Генштаб ЗСУ

Сили оборони України продовжують стримувати наступальні спроби противника. Кількість бойових зіткнень на даний час зросла до 74. Протягом дня найгарячішим залишається Покровський напрямок. Також ворог значно активізувався на Харківщині.

Про це КВ стало відомо з повідомлення Генштаба ЗСУ.

Станом на 16:00:

  • На Харківському напрямку російські загарбники сьогодні вже 10 разів проводили штурмові дії з метою захоплення наших оборонних рубежів. Українські захисники стали на заваді атаці ворога в напрямку населеного пункту Слобожанське. Тривають бойові дії на півночі Вовчанська і в районі Стариці. Ситуація контрольована.
  • На Сіверському напрямку число бойових зіткнень збільшилося до 10. Крім Білогорівки, де продовжуються активні бойові дії, противник намагався наступати поблизу населеного пункту Виїмка.
  • На Краматорському напрямку від ранку відбувається бій у районі Андріївки, а кількість ворожих штурмів від початку доби тримається на позначці дев’ять.
  • На Покровському напрямку російські окупанти підтримують високу інтенсивність бойових дій та вже 27 разів здійснювали спроби прорвати оборону наших військ. Ситуація залишається загострена, однак під контролем українських захисників.
  • На Придніпровському напрямку противник тричі з початку дня починав штурми, спрямовані на плацдарми Сил оборони на лівому березі річки Дніпро. Успіху не мав.

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін. Наші підрозділи – напоготові, щоб не дозволити російським окупантам реалізувати їхні наступальні плани.

За уточненою інформацією, в ніч на 19 травня Сили оборони України уразили в Севастополі російський ракетний корабель «Циклон» проекту 22800.

Читайте: Генштаб ЗСУ: За добу на фронті відбулося 112 бойових зіткнень

Нагадаємо, КиївВладапродовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ – https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Фото: Генштабу ЗСУ

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4