За 16 годин 1 жовтня Генштаб ЗСУ налічив на фронті 74 бойових зіткнення

За 16 годин 1 жовтня Генштаб ЗСУ налічив на фронті 74 бойових зіткнення

Від початку доби на фронті відбулося 74 бойових зіткнень. Окупанти і далі активно діють на Покровському, Курахівському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Про це КВ дізналася з повідомлення “Оперативна інформація станом на 16.00 01.10.2024  щодо російського вторгнення” Генерального штабу Збройних Сил України.

Згідно повідомлення, 

  • на Куп’янському напрямку ворог протягом дня намагається просунутися до наших позицій в районах десяти населених пунктів. Дев’ять атак противника тривають неподалік Синьківки, Новоосинового, Курелівки, Новоселівки, Колесниківки та Стельмахівки. Загалом на напрямку зафіксовано 17 боєзіткнень.
  • Тривають бої на Курахівському напрямку. Поблизу Цукуриного, Гірника, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки протягом дня відбулось 17 бойових зіткнень, п’ять атак окупанта тривають.
  • Активність ворога наразі зберігається і на Покровському напрямку. 14 разів за сьогодні тут розпочиналися зіткнення різної інтенсивності. Наразі ще тривають бої у двох локаціях в районах Лисівки та Селідового. Авіація окупантів била протягом дня КАБами по Чунишиному.

Читайте: “Укрпошта” випустила марку до Дня захисників і захисниць України

Ситуація на інших напрямках:

  • на Харківському напрямку відбулося дві ворожі атаки у районах Вовчанська та Стариці. Тривають бої. Ситуація контрольована.
  • Агресор збільшив кількість атак до десяти на Лиманському напрямку. Атакував поблизу Греківки, Невського, Новосадового та в Серебрянському лісі. Три боєзіткнення наразі тривають.
  • На Краматорському напрямку наші захисники продовжують відбивати атаки окупантів біля Часового Яру та Григорівки. Наступ в напрямку Ступочок відбито українськими воїнами.
  • На Торецькому напрямку відбулося сім штурмів у районах Торецька та Щербинівки, де противник і зараз проводить два штурми.
  • На Времівському напрямку агресор активних наступальних дій не проводив. Натомість, ворожа авіація завдала п’ять ударів в районах Богоявленки, Темирівки, Новодарівки і Урожайного.
  • На Оріхівському напрямку відбулось три безуспішних для окупантів бойових зіткнення в районі Малих Щербаків та Новоданилівки. Ворог завдав ударів КАБами по Запоріжжю.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулось, кажуть в українському Генштабі.

Читайте: Окупанти увійшли у Вугледар із заходу та півдня, – аналітики

Повідомляється, що продовжують потерпати від російських авіаударів прикордонні райони Сумщини та Харківщини. Зокрема, 

  • терористи били керованими авіабомбами по районах Білопілля, Вишеньок, Студенка, Павлівки, Степного, Токарівки та Уланового, скинувши при цьому 16 КАБів. 
  • Від артобстрілів  терористичної армії сьогодні постраждали ряд населених пунктів Чернігівської та Сумської областей, серед яких Середина-Буда, Бояро-Лежачі, Галаганівка, Дем’янівка та Бачівськ. 
  • Також ворог завдав десять авіаційних ударів, застосувавши 12 КАБів по Курській області.

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. 

Слава Героям!

Читайте: 100 ОМБ ЗСУ запрошує до своїх підрозділів фахівців: зв’язківців, інженерів, медиків, водіїв

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4