За 16 годин 2 жовтня Генштаб ЗСУ зафіксував на фронті 57 боєзіткнень

За 16 годин 2 жовтня Генштаб ЗСУ зафіксував на фронті 57 боєзіткнень

Від початку доби 2 жовтня 2024 року на фронті відбулося 57 бойових зіткнень. Найгарячіший сьогодні – Курахівський напрямок.

Про це КВ дізналася з повідомлення Генштабу ЗСУ.

“Оперативна інформація станом на 16.00 02.10.2024 щодо російського вторгнення” містить, зокрема, такі дані:

  • найгарячіший сьогодні Курахівський напрямок – 12 разів ворог атакував поблизу населених пунктів Цукурине, Георгіївка, Курахове, Костянтинівка та Катеринівка. Вісім боїв завершено, чотири – продовжуються.
  • На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 11 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Миколаївка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове. Сили оборони стримують натиск противника та відбили вісім атак, три боєзіткнення – досі тривають. Втрати ворога уточнюються.
  • На Торецькому напрямку противник атакував дев’ять разів неподалік населених пунктів Диліївка, Торецьк, Неліпівка, Щербинівка. Три бої завершилися без успіху для окупантів, ще шість – продовжуються. Потерпають від ударів авіабомбами Краматорськ та Слов’янськ, також ворог НАРами атакував населений пункт Дружба.

Читайте: ЗСУ залишили Вугледар, – ОСУВ “Хортиця”

Повідомляється, що на Придніпровському напрямку російські загарбники наступальних дій не проводили. На відміну від інших напрямків, де

  • на Харківському відбито одну атаку в районі Вовчанська. Також росіяни здійснили авіаудари по Харкову, Вовчанську, Великим Проходам, Черкаській Лозовій та Дергачам, застосувавши десять КАБів.
  • На Куп’янському напрямку ворог здійснив п’ять штурмових дій неподалік Синьківки та Андріївки. Чотири боєзіткнення закінчилися, ще одне – триває. Авіаційних ударів КАБами зазнали Зелений Гай, Лісна Стінка, Вишневе, всього було скинуто десять авіабомб.
  • На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала шість разів поблизу Греківки, Невського, Новосадового та Торського. Українські захисники відбили всі атаки. Також ворог завдав авіаційних ударів по Чернещині та Ямполівці.
  • На Сіверському напрямку впродовж дня ворог наступальних дій не проводив.
  • На Краматорському напрямку загарбники двічі здійснювали штурмові дії. Сили оборони зупинили одну атаку росіян поблизу Іванівського, ще один бій триває в районі Білої Гори. Ворог завдав ударів авіабомбами по населеним пунктам Никифорівка та Маркове, також окупанти вдарили НАРами у район Часового Яру.
  • На Времівському напрямку окупанти двічі безуспішно атакували позиції наших військ біля Богоявленки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Урожайного.
  • На Оріхівському напрямку противник продовжує обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури, триває одне боєзіткнення в районі Кам’янського, окрім того ворог завдав авіаудару НАРами по Малій Токмачці.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала, кажуть у Генштабі.

Читайте: Вовчанськ не зазнавав бомбардування надпотужною неядерною бомбою, – ЗСУ

Також повідомляється, що “від цинічних обстрілів з території російської федерації продовжують потерпати прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Обстрілів ворожої артилерії зазнали такі населені пункти, як Волфине, Велика Писарівка, Іскрисківщина, Порозок, Середина-Буда, Первомайське, Степок, Ободи, Бачівськ, Караповичі, Бруски, Сем’янівка. Авіаудари загарбники завдали по районам Річки, Яструбщина та Уланове, скинувши 9 авіабомб. Також за сьогодні на Курську область противник здійснив п’ять авіаударів, скинувши дев’ять КАБів”.

Читайте: Килимове бомбардування окупантів – триває збір на безпілотник “Крило” для 100 ОМБ ЗСУ

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. 

Слава Героям!

Читайте: Ставай до лав “Сталевої Сотки”: 100 ОМБ ЗСУ запрошує на службу в підрозділах

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4