Збирали дані щодо оборони Києва: СБУ знешкодила агентів рф

Збирали дані щодо оборони Києва: СБУ знешкодила агентів рф

Служба безпеки України (СБУ) виявила і нейтралізувала агентурну групу головного управління генштабу зс рф (гру рф). Чотирьох агентів, які розвідували позиції ЗСУ та геолокації стратегічних об’єктів, затримано. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки україни (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, ворожа група була сформована кадровим співробітником гру полковником Владиславом Донцем для проведення підривної діяльності проти України. Він перебував у складі окупаційного угруповання рф на території Київської та Чернігівської областей і координував діяльність російських агентів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

При цьому, зауважили в СБУ, безпосереднє керівництво групою здійснював представник терористичної організації “мдб лнр” Валентин Тілілім. Для комунікації використовували заздалегідь відпрацьовані канали закритого зв’язку.

Так, двоє мешканців Києва розвідували позиції ЗСУ і розташування об’єктів критичної інфраструктури. Також збирали персональні дані нинішніх і колишніх українських військових та правоохоронців. 

Ще один житель столиці, який виявився колишнім співробітником правоохоронних органів Донецької області, відповідав за інформаційно-підривну діяльність. Зловмисник поширював прокремлівську пропаганду, у тому числі гасла щодо підтримки окупантів. 

Для “розгону” ворожого контенту він адміністрував спеціалізовані інтернет-платформи та діяв спільно з іншим учасником групи – засновником ІТ-компанії з Гостомеля, який займався підготовкою та поширенням матеріалів, в яких виправдовував злочини загарбників.

В результаті оперативних дій затримано 4 російських агентів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності організаторів російської агентурної мережі.

Читайте: СБУ встановила обставини запуску ракет по ТРЦ у Кременчуці

Фото: СБУ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4