Жестова мова: у Києві поліцейських навчали азам “німої комунікації” (відео)

Жестова мова: у Києві поліцейських навчали азам “німої комунікації” (відео)

38 поліцейських у Києві здобули навички спілкування жествою мовою та отримали сертифікати. Курс підготовки проходив на базі однієї зі столичних шкіл.

Про це КВ дізналася з повідомлення Національної поліції.

За ініціативи Нацполіції практичні навчання провела Громадська організація «Жест допомоги». Мову жестів вивчали патрульні, рятувальники та поліцейські з різних підрозділів ГУНП у місті Києві.

Заступниця керівника громадської організації «Жест допомоги» Катерина Михайлюк каже, що для поліцейських важливо знати мову жестів, адже їм у своїй роботі досить часто доводиться спілкуватися з людьми з порушенням слуху.

«За цей курс поліцейські та рятувальники вивчили тисячу жестів, аби надавати допомогу в різних життєвих ситуаціях та комунікувати з людьми. Також ми пояснювали їм психологію людей з порушенням слуху, вчилися мислити, говорити як вони. Для них дуже важливо, коли їх розуміють і можуть допомогти», – наголосила Катерина Михайлюк.

У такому спілкуванні важливі емоції, міміка, жести, вимова. Утім, зоровий контакт – найважливіший. Всі ці деталі жестової мови поліцейські і рятувальники ретельно відпрацьовували з тренерами під час практичних занять.

«Спочатку вчили ази абетки – дактель, цифри, а вже потім перейшли до мови жестів. Багато слів схожі за жестами і будь-який зайвих рух рукою означає зовсім інше, тож треба бути уважним», – ділиться досвідом поліцейська Тетяна Малькіна.

Під час іспиту головним завданням було поспілкуватися з людьми з порушенням слуху. Вони продемонстрували отримані знання та навички. За результатами поліцейські отримали відповідні сертифікати про закінчення курсу.

«Сьогодні 38 поліцейських успішно склали іспит. Для кожного поліцейського комунікація важлива, щоб ефективно надавати поліцейські послуги, зокрема і людям з порушенням слуху», – наголосив начальник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко.

Самі правоохоронці позитивно оцінюють новий досвід. Влад Бойко каже, знаннями ділитиметься із колегами і впевнений, що в реальному житті зможе допомогти ще більшій кількості людей.

«Я добре вивчив найактуальніші жести, які допоможуть мені звернутися до людини, надати їй допомогу, заспокоїти чи пояснити як пройти в укриття. Під час війни багато людей звертається за допомогою до поліції і ми повинні мати і такі навички також».

Патрульний управління патрульної поліції в місті Києві Василь Утешев вирішив вивчити жестову мову після того, коли під час роботи довелося двічі спілкуватися з людьми, які мають порушення слуху.

«Ці курси корисні, цікаві та допоможуть порозумітися у спілкуванні. Головний жест, який треба запам’ятати – це жест допомоги. Його обов’язково треба не тільки показувати, а й промовляти».

Такі навчання для поліцейських заплановані й в інших областях. Незабаром поліцейські з Івано-Франківська матимуть змогу долучитися до занять.

Читайте: У Києві загубилась і знайшлась 82-річна пенсіонерка з Чернігівщини

Фото: Нацполіція

КиївВлада

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4