Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Раптом надумаєте полетіти до Венеції – відкривайте цей огляд і запам’ятовуйте. Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко спеціально для читачів КиевVласти зробила найбільший огляд гастрономічних приваб Венеції.

Спробую розказати вам в деталях, що і де краще їсти та пити в цьому чудовому місті на воді. Перш за все, не раджу заходити в перший ліпший заклад, бо тут краще так не ризикувати – занадто багато закладів, розрахованих виключно на туристів із несмачною їжею.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Отже, занотовуйте!

Bacaro-тур закусочними та ростечеріями

Почати знайомитися з кухнею Венеції раджу з місцевих закусочних. Венеціанці традиційно харчуються саме в таких місцях, а до ресторанів ходять хіба що на якісь особливі події. Місцеві закуски звуться cikketti і за суттю – це те ж саме, що в Іспанії тапаси.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Найпопулярніші серед закусок:

  • бакала – намазка з тріски на поленті;

  • артишоки, начинені м’ясним фаршем та овочами;

  • пюре з аспарагуса;

  • мясні кульки (мітболи);

  • каракатиця з рисом;

  • моцарела з анчоусами або прошуто, запечена в тісті.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Загалом закусок так багато, що всі не перерахувати. Коштують вони 2-3,50 євро. До них, як правило, беруть вино, просекко або граппу –  і насолоджуються їжею стоячи, іноді просто під стінами закладу.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Відвідайте “Da sepa – Venice cikketti & Co. Address: calle lunga della bissa”. Тут дуже смачно, і за чотири закуски та пляшку вина 0,5 літра ми заплатили на двох 16 євро. Тут беріть “baccalà mantecato with polenta”.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Інший, теж дуже розповсюджений тут варіант, це ростечерії ( на кшталт буфетів із самообслуговуванням) та тратторії. Ціни в середньому – від 2,5 до 8 євро за основну страву. Але в ресторані така ж страва вам коштуватиме від 15 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Раджу відвідати ростечерію “Rosticceria s. Bartolomeo. Address: campo San Bartolomeo”. Ми скуштували тут різотто з креветками та моцареллу запечену з прошутто (fish risotto and mozzarella in carrozza). По одній порції на двох з двома келихами вина – 14 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Також дуже цікава тратторія “Alla vedova. Address: Ramo ca’ Doro 3912”. Тут готують найкращі мітболи (polpetta) у Венеції.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Венеціанська піца не гірша за неапольську

На кожному кроці ви можете перекусити шматком піци – з тонким чи чи високим тістом, з різними начинками, відкритою чи закритою. Вартість – від 2,50 євро. На відміну від ростечерії та закусочної, ви вже можете сісти за столик, за що з вас візьмуть – коперту (приблизно 2, 50 євро з людини), що фактично є податком на обслуговування за столиком.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Показником смачної піци та інших страв в цьому закладі є присутність великої кількості містян. До речі під піцу раджу взяти розливне місцеве пиво – воно смачне, і коштує 3,50-4 євро за 0,3 літра. До речі, італійці рідко замовляють під піцу вино, як правило, беруть пиво.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Раджу вам відвідати піцерію “La Rosa Rossa”. Піцу тут готують на тонкому тісті, і коштує вона від 8,50 євро (“Маргарит”) до 16 євро (піцА з морепродуктами). Ми скуштували Prosciutto –  з прошутто та грибами за 12 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Каракатиця та печінка по-венеціанськи, паста з цукіні та креветками, лазанья болоньєзе

Окрім популярних закусок, на кшталт бакали, різотто, моцарели в тісті та каракатицы з рисом, у венеціанців є декілька традиційних дуже смачних страв, які ви звичайно мусите спробувати.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Каракатиця по-венеціанськи, яка подається зазвичай на поленті. Виглядає не дуже апетитно, на перший погляд, оскільки має чорний колір, і після вживання цієї страви ваш рот матиме такий самий колір. Але смакує божественно!

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Ціна за таку страву від 14 до 25 євро, в залежності від рівня закладу. Я спробувала цю страву на острові Мурано в маленькому ресторані “Al Soffiador”. Але це блюдо в Венеції пропонують майже усюди.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Печінка по-венеціанськи – шматочки яловичої печінки смажаться з цибулею і подаються на подушці з поленти. Начебто нічого такого особливого, але печінка виходить настільки солодка, м’яка і соковита, що рідко де ви таку скуштуєте.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Коштує від 16 до 30 євро. Я насолоджувалася печінкою в ресторані “Al Goldoni”, що майже неподалік від площі Сан-Марко, біля театру Гольдоні. Ресторан – чудовий, можете сміливо замовляти будь-які страви, бо готують тут бездоганно.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Паста (особливі різновиди притаманні саме Венеції). Краще не економити та сплатити за пасту 15-20 євро та отримати справжнє задоволення. Раджу спробувати спагетті з морепродуктами або з мідіями чи молюсками, спагетті з чорнилами каракатиці, тальятелле з креветками та цукіні, або з лососевим соусом, фетучіні з шинкою та грибами у вершковому соусі.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Раджу:

  • “Al Goldoni” для тальятелле з креветками;

  • “Bistrot de Venise для спагетті з каракатицею;

  • “Riva del Vin” для спагетті з мідіями.

Лазанья – шари тіста, що чергуються із шарами начинки, залитими соусом, зазвичай бешамелем. Шари начинки можуть бути з м’ясного рагу або фаршу, помідорів, шпинату, баклажанів, грибів, інших овочів та сиру пармезан.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Майже в кожному ресторані, в меню значиться лазанья, так само, як і паста. Ціна за порцію від 12 до 18 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Цю страву ви знайдете навіть в закусочних, ні гіршу, аніж в ресторанах та за ціною 2,50 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Я спробувала Lasagne alla Bolognese в “Riva del Vin” біля самого знаменитого у Венеції мосту Ріальто, а також в закусочній “Rostecceria San Bartolomeo”.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Dolche Vita у Венеції: справжнє італійське морозиво, тірамісу та коктейлі на основі кампарі

Ну і як же перебувати у цій країні і не скуштувати неймовірно смачне та відоме на весь світ gelato. Воно тут на кожному кроці: ларьки з морозивом розташовані усюди вздовж вузеньких вулиць міста.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Пропонують як мінімум 15-20 видів цієї смакоти: з фісташками, з грецьким горіхом, з тірамісу, з усілякими ягодами, з печивом, з нутеллою, крем-карамеллю, фруктове, ванільне, шоколадне, кавове і т. ін. Коштує від 1,50 до 2,50 за кульку. І на островах дешевше, ніж у самій Венеції.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Тірамісу також можна спробувати скрізь: в ресторанах, остеріях, закусочних, кафетеріях, булочних і навіть продуктових магазинах. Звичайно в закладах воно більш смачне та свіже.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Ми спробували у ресторані “Al Goldoni” – за 6 євро нам принесли величезний шмат торту, з яким ми чудово впоралися втрьох.

Більш простий, але не набагато гірший варіант тірамісу ми також скуштували на набережній острова Лідо, де він коштував всього 3 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Під всі дольче у Венеції раджу брати класичний італійський біттер. Їх тут теж чимало: мартіні, кампарі, апероль, Select Pilla. На основі цих чудових біттерів італійці готують різноманітні варіації шприців – Negroni, American Twist і т. ін. П’ють усюди і до схочу!

І не забудьте завітати на площі Сан-Марко до найвідомішого старовинного кафе “Florian”. Не помітити його нереально – в літню пору  столики закладу займають п’яту частину всієї площі, а живу музику у виконанні квартету з імпровізованої сцени чути навіть з набережної.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Там замовте горнятко кави, Aperol Spritz та тістечко на вибір. Посидіти в цьому кафе – це певний ритуал, все одно, як кататися на гондолі. Якщо ви це не зробили, вважайте, що не були у Венеції!

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Ну тепер ви озброєні інформацією сповна і можете сміливо вирушати до найнезвичнішого міста в світі.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

А щоб знати, які страви куштувати в інших країнах і не прогавити саме смачне, не забувайте стежити за моєю сторінкою у Facebook та моєю сторінкою в Instagram.

Читайте та смакуйте!

Фото автора

КиевVласть

Автор:
Інна Гордієнко
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
На реконструкцію дамб мулових полів БСА витратять додаткові 147 млн гривень
На реконструкцію дамб мулових полів БСА витратять додаткові 147 млн гривень
09:00 Столичне комунальне підприємство “Київбудреконструкція” на 147 млн гривень замовило додаткових робіт з реконструкції дамб мулових полів Бортницької станції аерації (БСА), де висушують осад…
«Люди відходять від смарт-квартир і обирають безпеку та комфорт»: інтерв’ю зі спеціалістом «Інтергал-Буд»
«Люди відходять від смарт-квартир і обирають безпеку та комфорт»: інтерв’ю зі спеціалістом «Інтергал-Буд»
16:30 Ще кілька років тому тренд на «смарт-квартири» здавався безальтернативним — ринок пропонував мінімальну площу, а покупці прагнули зекономити на кожному квадратному метрі. Та…
Котеджі на Троєщині: КМДА “воює” із ексдепутатом Карпенком у судах
Котеджі на Троєщині: КМДА “воює” із ексдепутатом Карпенком у судах
09:00 Департамент з питань ДАБК при КМДА намагається в судовому порядку оскаржити законність будівництва котеджного містечка (КМ) “Деснянський” на Троєщині. Чиновники вимагають анулювати дозвіл…
Banner
QlU7mDx4