До завершення посту залишається два тижні, тому я вирішила розповісти вам про київські ресторани, де можна поласувати пісними стравами. Пісне меню є зараз у дуже багатьох ресторанах, але я підібрала для вас ті заклади, де пропонують різноманітні пісні страви.
Charlatan, вул. Шота Руставелі, 12
Charlatan спеціалізується на європейській кухні з акцентом на італійську. Тут дуже смачні млинці (креспелле) – спробуйте з лососем та яйцем скрембл з авокадо (186 гривень). Замовте пасту – лінгвіні з чорнилами каракатиці та рапанами (165 гривень).
А ще я обожнюю тут фондан з білим шоколадом (110 гривень). Фішка ресторану – по п’ятницях та суботах тут виступають відомі діджеї та музиканти.
В пісному меню шість позицій:
-
1 закуска;
-
1 салат;
-
1 суп;
-
2 основні страви;
-
1 десерт.
Рекомендую взяти:
-
сет мезе з хумусу та бабаганушу – 87 гривень;
-
різотто з білими грибами – 118 гривень;
-
панна котту з лемонграсом – 98 гривень
Хочу повернутись сюди, щоб спробувати суп з артишоків.
BARVY, вул. Мечникова, 3
Цей ресторан переосмислює українську кухню і готує всі традиційні страви із своїм баченням. Крім того, під кожну страву тут пропонують авторський коктейль, який підкреслює її смак – Food & Coctail pairing.
Я обожнюю тут голубці із молодої капусти з м’ясом кабана та лісовими грибами (185 гривні) та вареники фірмові з щукою (165 гривень). І ще тут дуже смачний Київський торт (155 гривень).
В пісному меню 11 позицій:
-
три салати;
-
дві перші страви;
-
чотири основні страви;
-
два десерти.
Рекомендую взяти:
-
вінегрет з запечених овочів з білими грибами та селерою – 95 гривень;,
-
салат з копченого гарбуза з томатами та горіховим соусом – 115 гривень;
-
пісні голубці з грибами та гречкою січкою в пісних вершках – 105 гривень;
-
вареники з вишнями – 145 гривень.
Десерт ідеально смакує під обліпихово-імбирний або ягідний чай (75 гривень).
“Хуторець на Дніпрі”, вул. Набережно-Хрещатицька, 10-А
Ще один ресторан, який спеціалізується виключно на українській кухні. Особливо раджу вам спробувати тут вареники – їх в меню сім видів. Мої улюблені – з м’ясом зайця у карпатських травах (197 гривень).
Також тут унікальна котлета по-київськи (2 штуки на порцію – 248 гривень) та олів’є з копченою індичкою і яловичим язиком або з закарпатської форелі з ікрою щуки.
В пісному меню 17 позицій:
-
три закуски;
-
три салати;
-
три перші страви;
-
два види вареників;
-
чотири основні страви;
-
два десерти.
Рекомендую спробувати:
-
хумус із квасолі з печеним буряком – 128 гривень;
-
карпаччо із селери та маринованого цукіні – 117 гривень;
-
голубці з булгуром та білими грибами – 134 гривні;
-
кольорову капусту смажену на відкритому вогні – 252 гривні;
-
борщ з лісовими грибами на буряковому квасі з чорносливом – 148 гривень;
-
вареники з картоплею та білими грибами – 135 гривень;
-
пиріг з вишнею – 115 гривень.
І візьміть до цих страв щавлевий лимонад (96 гривень за літр).
“Tarantino Grill&Wine”, вул. Сагайдачного, 35
Цей ресторан спеціалізується на м’ясі: стейки та ребра тут одні з найкращих в столиці. А ще я люблю приходити сюди на “Денне меню”, в якому немає заготовлених сетів – ви вибираєте по меню ланчів страви.
Спробуйте олів’є з ростбіфом (75 гривень), цибулевий крем-суп (65 гривень), біфштекс з яйцем з пюре (95 гривень) або люля-кебаб з курки з овочами гриль (85 гривень).
В пісному меню вісім позицій:
-
три види закусок;
-
один салат;
-
один суп;
-
дві основні страви;
-
один десерт.
Рекомендую взяти:
-
салат з сиром тофу та королівськими вешенками – 125 гривень;
-
карпаччо з ерінгами – 135 гривень;
-
брускети з білими грибами – 125 гривень;
-
різотто з в’яленими томатами – 95 гривень;
-
штрудель з яблуками, родзинками і курагою – 135 гривень.
Більшість рецептів розроблена на основі грибів Ерінгів (королівські гливи) – це дійсно неймовірно смачно.
А ще візьміть під десерт імбирну холодну каву на мигдальному молоці (105 гривень) – цей напій підкорить ваш шлунок.
Not Only Fish, вул. Велика Васильківська, 94
Цей ресторан працює всього декілька місяців і він дійсно не тільки про рибу. Тут можна з`їсти стейки, випити неймовірно смачних коктейлів, покурити кальян, послухати гарну музику і навіть потанцювати. Раджу спробувати тут сашимі, суші та роли.
Я особисто вподобала рол без рису з морепродуктами амазу з імбирним соусом (390 гривень) та теплий рол темпура з авокадо та креветкою (240 гривень).
В пісному меню 18 позицій:
-
два види закусок;
-
чотири страви з суші-бару;
-
три перші страви;
-
шість основних страв;
-
три десерти.
Рекомендую взяти:
-
сашимі з томатів з фенхелем і соєво-трюфельною заправкою – 220 гривень;
-
вега-бургер із смаженим тофу – 220 гривень;
-
запечений батат з диким рисом і кремом з авокадо – 200 гривень;
-
рол з манго та авокадо – 240 гривень;
-
пак чой в азіатському соусі – 240 гривень;
-
гречану локшину соба з грибами шиітаке, чилі і горіхами – 200 гривень.
DOM №10, вул. Спаська, 10
Певного напрямку кухні в ресторані немає – тут просто домашня смачна їжа. Оскільки раніше на місці закладу був ресторан “Міміно”, в меню включили декілька страв з грузинської кухні. Також в меню українські, азіатські та італійські страви.
Я дуже люблю тут пиріжки з капустою або з цибулею та яйцем (39 гривень за дві штуки), олів’є з шинкою, курячою грудкою та з молодим горошком (115 гривень), тікка-масала із смаженою куркою в пряному соусі з імбиром та рисом басматі (215 гривень), а також торт на гречаному меду із трюфельним кремом (89 гривень).
В пісному меню 12 позицій, в тому числі:
-
п`ять видів закусок та салатів;
-
дві перші страви;
-
дві основні страви;
-
два2 види десертів.
Рекомендую взяти:
-
хумус з кінзою – 135 гривень;
-
обсмажену на грилі брокколі – 135 гривень;
-
крем-суп з артишоків на мигдальному молоці – 169 гривень;
-
пісний борщ на овочевому бульйоні з білою квасолею – 79 гривень;
-
морозиво на кокосовому молоці – 95 гривень.
Літературне кафе “Імбир”, вул. Жилянська, 7
Літературне кафе Імбир вже понад сім років є смачним притулком для всіх вегетаріанців столиці. Заклад мене так вразив своєю кухнею, що я навіть подумала чи не відмовитися мені від страв тваринного походження. Фактично кожна третя страва в меню – пісна (майте на увазі не всі веганські та вегетаріанські страви є пісними).
До речі, страви в меню мають позначки, за якими гість може зрозуміти чи вони сироїдні, чи гострі, чи мають цукор або глютен і навіть чи можна їх приготувати веганськими.
Раджу спробувати тут бізнес-ланчі, вони складаються з трьох страв і кожного дня міняються (130 гривень).
Що є в меню з пісних страв:
-
сет з гарбузового та томатного хумусу – 133 гривень;
-
гарбуз, цукіні, артішоки з бобами едамаме – 137 гривень;
-
олів’є з авокадо та бататом – 140 гривень;
-
морський том ям – 95 гривень;
-
солянка – 105 гривень;
-
баклажани з сиром і томатами – 159 гривень;
-
бататова локшина із тофу та капустою пак-чой – 158 гривень;
-
гарбузовий пиріг з малиновою меренгою – 102 гривень;
-
наполеон з кремом з кеш’ю та хурми – 108 гривень;
-
хліб бездріжджовий – 15 гривень.
Рекомендую взяти:
-
салат Маш з авокадо, томатами та горіхами кеш’ю на міксі салату – 135 гривень;
-
соба з тофу й овочами – 150 гривень;
-
запечений лаваш з сиром тофу та овочами та вівсяний суп.
На десерт рекомендую взяти цукерки – яблучно-мятну або імбир-сухофрукти (всі по 20 гривень) та запити це смачним гречаним чаєм (65 гривень).
Читайте та смакуйте: Весна на Подолі: п`ять найкращих кав`ярень старого Києва (фото, ціни, меню)
Сподіваюсь, ви скористаєтеся моїми порадами і останніх два тижні перед Великоднем будете постувати смачно, корисно та приємно.
Аби не пропустити ще більше насолоди, не забувайте стежити за моєю сторінкою у Facebook та моєю сторінкою в Instagram.
Читайте та смакуйте: На будь-який смак: вісім нових коктейльних барів Києва (фото, відео, ціни, меню)
Фото автора