Бровари залучать кредит для завершення будівництва школи по вул. Симона Петлюри

Бровари залучать кредит для завершення будівництва школи по вул. Симона Петлюри

Проєкт будівництва школи по вул. Симона Петлюри в Броварах реалізований на 87%, проте через значне навантаження на бюджет, Броварська громада вирішила завершити роботи з допомогою залучення додаткових кредитних коштів. На проєкт вже витрачено понад 350 млн гривень з різних джерел, зокрема з місцевого та обласного бюджетів, а також через кредити від державних банків. Для завершення будівництва потрібно ще 2,2 млн євро. Наразі громада вже прийняла рішення щодо залучення кредитних коштів та збільшення видатків з місцевого бюджету коштом банку.  

Про це КВ дізналася із повідомлення голови Броварської міської ради Ігоря Сапожко у Facebook.

“Щойно відбулася позачергова сесія міської ради, присвячена розгляду питання здійснення місцевого запозичення на добудову одного з найважливіших на сьогодні об’єктів будівництва у нашій громаді – молодшої школи ліцею №10. Введення в експлуатацію нової школи по вул.Симона Петлюри – нагальне питання ось уже протягом декількох років”, – розповів Сапожко.

За його словами, після повномасштабного вторгнення, попри зміщення загальних пріоритетів, у громаді не припинялися роботи на цьому об’єкті, в міру можливостей місцевого бюджету та штатних можливостей підрядників.

“Наразі ми плануємо за допомогою кредитних коштів максимально прискорити закінчення робіт та відкриття нашої сучасної школи. Розумію, що рішення для когось видаватиметься неправильним та непопулярним, буде чимало думок з боку громадськості, але ми впевнені – наші діти мають право вчитися в сучасній, світлій та просторій школі.Сьогодні будуємо з думкою про майбутнє – мирне та щасливе майбутнє для багатьох поколінь розумних та освічених українців”, – додав мер.

Зокрема, у ході сесії депутати Броварської громади підтримали три рішення, що мають зрушити розв’язання питання добудови навчального закладу, готовність якої складає вже 87%.

По-перше, депутати проголосували за те, щоб у 2024 році здійснити місцеве внутрішнє запозичення “з метою фінансування видатків бюджету розвитку бюджету” громади для будівництва стратегічного об’єкта – загальноосвітньої школи І ступеню по вул. Петлюри Симона (Черняховського), 17-Б в Броварах. Так, громада планує залучити в АТ «Укрексімбанк» кредитні кошти у розмірі 2,2 млн євро на 60 місяців під 8% річних та щоквартально погашати заборгованість перед банком.  

Добудова школи має розвантажити школу № 10 та забезпечити якісним навчальним процесом 960 учнів міста. Адже через інтенсивну забудову міста, переміщення учнів з південних і східних регіонів у Броварах виник великий дефіцит навчальних місць. 

Крім того, депкорпус вніс зміни до бюджету на 2024 рік та до місцевої програми будівництва, капітального ремонту, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрою та соціально –культурного призначення Броварської міської територіальної громади на 2019 – 2024 роки з метою збільшення видатків на 1,8 млн гривень на 2024 рік із 404 млн гривень до 505 млн гривень за загальним кошторисом реалізації проєкту. 

Нагадаємо, що Броварська громада, разом із дев’ятьма іншими громадами Київщини, одержала новий шкільний автобус у рамках Програми «Зроблено в Україні». Автобус придбаний коштом державної субвенції та місцевого співфінансування і працюватиме в селі Требухів, що входить до громади.

Читайте: У Броварській громаді збудують автоматизовану систему оповіщення

Фото: Facebook Сапожко

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4