Народному депутату Волошину повідомлено про підозру в держзраді – СБУ

Народному депутату Волошину повідомлено про підозру в держзраді - СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) зібрала докази, на основі яких підозру у державній зраді отримав народний депутат України Олег Волошин. Нардепа звинувачують у сприянні військово-політичному керівництву рф у підривній діяльності проти України. 


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, слідство встановило, що протягом 2020-2021 років цей “парламентар” вів  підривну діяльность проти України чим сприяв військово-політичному керівництву рф.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора. Зокрема, нардеп подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу нашої держави у своїх виступах та інтерв’ю. 


“Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України”, – резюмували в СБУ.


Наразі Генеральним прокурором складено повідомлення про підозру народному депутату України за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).


У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ проводять слідчі дії за адресами реєстрації фігуранта та його родичів і зв’язків.

Проводиться комплекс заходів щодо притягнення Волошина, який наразі переховується від правосуддя за кордоном, до справедливої відповідальності.


Нагадаємо, Олег Волошин у квітні 2022 року увійшов до створеної у ВР депутатської групи “Платформа за життя та мир”. До неї увійшли більшість депутатів, які складали розпущену фракцію “Опозиційна платформа – За життя” (“ОПЗЖ”), а очолив нову групу Юрій Бойко.


Читайте: Раді пропонують позбавити мандатів 42 нардепів, що раніше входили до фракції “ОПЗЖ” та До спікера ВР Стефанчука надійшло чергове звернення про позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”


Фото: СБУ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4