Підрядника робіт по благоустрою парку “Перемога” в Києві підозрюють у привласненні 2,5 млн гривень

Підрядника робіт по благоустрою парку “Перемога” в Києві підозрюють у привласненні 2,5 млн гривень

У Києві правоохоронці повідомили про підозру директору підприємства, яке мало виконати капітальний ремонт благоустрою парку “Перемога”. Прокуратура з’ясувала, що підприємство не виконала частину робіт, натомість керівництво надало документи про виконання робіт у повному обсязі.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, прокурори встановили, що за результатами тендерної процедури КО “Київзеленбуд” було укладено ряд договорів з підприємством-переможцем тендеру на виконання будівельних робіт з благоустрою парку “Перемога”, що у Дніпровському районі столиці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“При цьому, з метою безпідставного та незаконного отримання грошових коштів з міського бюджету за нібито виконані роботи, директор підрядної організації вносив завідомо недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів у порівнянні з фактично виконаними”, – повідомили в прокуратурі.

Після проведення будівельно-технічної та економічної експертиз було встановлено завищення вартості проведених робіт на суму 2,5 мільйонів гривень.

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору підприємства-підрядника за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Наразі досудове розслідування триває.

Зауважимо, з липня 2019 року керує КО “Київзеленбуд” Олексій Король (до 10 грудня 2020 року він був виконувачем обов’язків директора, а з 11 грудня 2020 року призначений директором).

Нагадаємо, у травні 2021 року правоохоронці прийшли з обшуками в приміщення КО “Київзеленбуд” та в офісні приміщення підрядних підприємств у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції столичних парків на суму понад 30 млн. гривень. Кримінальне провадження було відкрито у лютому 2019 року – за договорами, укладеними у 2018 році, та роботами, які проводили на початку 2019 року.

Читайте: “Київзеленбуд” має намір розпочати реконструкцію парку “Перемога” після його капремонту

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4