Президента закликають ініціювати процес виключення росії з Інтерполу

Президента закликають ініціювати процес виключення росії з Інтерполу

Дагестанський національний центр звернувся до Президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати процес виключення росії з Інтерполу. В електронній петиції, розміщеній на сайті Президента, зазначається що рф регулярно порушує Статут міжнародної кримінальної поліції та своїми діями дискредитує Організацію.

Про це, як передає KВ, йдеться в інформації на сторінці петиції №22/179190-еп на сайті електронних петицій Президента України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначає ініціатор петиції  Алєєва Світлана Віталіївна, кавказці та українці захищають Батьківщину, а Інтерпол на запит росії екстрадує їх у сфабрикованих кримінальних справах, що підпадають під “червоне повідомлення”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Наразі кількість кавказьких та українських в’язнів російських в’язниць понад 25 тисяч. До того ж крайнє обурення викликає те, що демократичні країни Європи передають росії учасників російсько-чеченських та російсько-українських воєн”, – йдеться у зверненні.

Автори зауважують, що подібна практика апріорі злочинна, а діяльність Інтерполу суперечить його статутній меті – упіймання реальних злочинців, а не патріотів та їхніх родичів. Таким чином Інтерпол сам стає спільником тяжких злочинів росії та посібником державного тероризму рф.

“Від усіх прийнятих Інтерполом до виконання справ від 194 країн до 90% справ по кавказцям, що боролися проти росії, і яких після екстрадиції, вбивають у в’язницях…росію треба виключити з Інтерполу та анулювати її злочинні запити”, – закликають у зверненні.

Петиція розміщена на сайті 7 лютого 2023 року та відкрита для підписання.

Нагадаємо, електронна петиція, в якій українці просять Зеленського та Верховну Раду позбавити мандатів депутатів від ОПЗЖ, за 85 днів до кінця строку збору підписів набрала більше 33,9 тисяч голосів з необхідних 25 тисяч.

Читайте: Петиція про позбавлення мандатів депутатів від ОПЗЖ очікує на розгляд президента

Згодом, як інформувала KВ, Володимир Зеленський не захотів звертатись до ВР з проханням розглянути проєкти законів, які позбавляють мандатів депутатів всіх рівнів, обраних від “ОПЗЖ” і інших заборонених партій. Натомість Президент звернувся до спікера ВР Руслана Стефанчука з проханням опрацювати викладені в петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду.

Читайте: Зеленський скинув на Стефанчука відповідь на петицію про позбавлення мандатів депутатів усіх рівнів від “ОПЗЖ”

Фото: Укрінформ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4