Столична влада наполягає на неупередженому розслідуванні причин руйнування тунелю між станціями метро, – Кличко

Столична влада наполягає на неупередженому розслідуванні причин руйнування тунелю між станціями метро, - Кличко

Столична влада заявила, що прокуратура маніпулює в заявах щодо причин руйнування тунелю  між станціями «Деміївська» та «Либідська» та вимагає неупередженого розслідування.

Про це, як стало відомо КВ, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

“Прокуратура маніпулює в заявах щодо причин руйнування тунелю  між станціями «Деміївська» та «Либідська»”, – йдеться у заяві Кличко.

Кличко зазначив, що на етапі проектування конструкції тунелю між цими станціями  були допущені помилки та грубі порушення під час будівництва цієї ділянки – це підтверджують результати експертизи, які ми отримали.

“Від правоохоронців відсутня будь-яка інформація про проведення таких лабораторних досліджень ґрунтів. Науковці підтверджують, що саме проектна документація містить неякісні проектні рішення. А під час будівництва неякісно спорудили конструкцію тунелю цієї ділянки”, – повідомив Кличко.

Водночас експерти підтверджують, що всі необхідні регламентні роботи з утримання та експлуатації перегінного тунелю виконувалась у повному обсязі. 

За словами Кличка, таке положення справ – очевидний політичний тиск і міська влада наполягає на неупередженому розслідуванні. І з усіма отриманими  експертними висновками звертатиметься до суду.

Читайте: КМДА заявила, що експертиза остаточно встановила неякісні проєктні рішення та неякісне будівництво тунелю метро

Раніше КВ повідомила, що у столичній прокуратурі заявили, що в рамках розслідування причин підтоплення тунелів синьої гілки метро між станціями “Деміївська” – “Либідська” було проведено низку експертиз. За висновками експертів, технічною причиною руйнування тунелю метро стала його неналежна експлуатація.  На думку прокурорів, дані цих перевірок спростовують заяви КП “Київський метрополітен” про неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями.

Читайте: Підтоплення столичного метро: провина Януковича чи безконтрольна забудова від Кличко

Фото: КМДА

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4