ТРЦ Gulliver і бренд ISED презентували ексклюзивну колекцію, натхненну роботами художниці Олександри Екстер

ТРЦ Gulliver і бренд ISED презентували ексклюзивну колекцію, натхненну роботами художниці Олександри Екстер

Торгово-розважальний центр Gulliver спільно з молодим брендом ISED створили унікальну колекцію одягу по мотивах творчості видатної української художниці Олександри Екстер. Велика місія проєкту – популяризувати творчість мисткині в нових сучасних формах. Амбасадоркою проєкту стала співачка LELY45. 

Про це КВ розповіли в пресслужбі ТРЦ Gulliver.

Зазначаться, що Олександра Екстер  народилася в 1882 році і провела своє дитинство в Смілі та Києві, де її шлях до мистецтва розпочався в гімназії та Київському художньому училищі. Навчалася у відомих митців, таких як Микола Пимоненко та Сергій Світославський, а також спілкувалася з майбутніми авангардистами. 

“Разом із Казимиром Малевичем та іншими митцями створила супрематичні дизайни для вишивок, які представила на виставках у Києві та Європі. Олександра була справжнім революціонером у світі театру. Вона відмовилася від пласких декорацій, замінивши їх багатоярусними об’ємними конструкціями і змусивши сцену «дихати». Її візія була цілісною, охоплюючи костюми, освітлення і навіть розпис обличчя акторів, створюючи гармонійний візуальний образ”, – йдеться у повідомленні.

Творчість Екстер – це поєднання європейських ідей із глибоким розумінням української душі.

У створенні образів для театру Олександру цікавив не так пошив речей, як процес створення майбутніх образів – ескізи, конструювання, підбір тканини, її кольору тощо. Костюм мав відображати певну форму, характер, ритм і динаміку персонажа. Костюм – скульптура.

«Мене глибоко вразила та надихнула майстерність художниці, яка з такою вправністю передає у своїх творіннях багатство кольорів та форм. У її роботах відчутна динаміка життя, рухливість, енергія, а також невловима мінливість часу. Ці елементи випромінюються в кожному ескізі, на кожному полотні вони наповнені натхненням, душею та пристрастю. Мені здалося, що мисткиня живе в неймовірному темпі, прагнучи пізнати та втілити в життя якнайбільше, і наче сама доля на деякий час стала її союзником, сприяючи її прагненням», – поділилася авторка колекції, дизайнерка бренду ISED Анастасія Полюхович.

Амбасадоркою та обличчям колекції стала співачка LELY45. Молода виконавиця ідеально передає образ авангардної колекції та підкреслює важливість прояву творчості у креативних, нестандартних формах. А завершили цей образ, робота майстрів з Artkitchen Hub.

Повідомляється, що придбати колекцію можна у бутіку BRAND ROOM на 3-му поверсі ТРЦ Gulliver, або за передзамовленням, детальні умови за посиланням у шапці профілю бренду в Instagram.

Довідка: Колекція стала частиною артпроєкту «відомі невідомі», в межах якого мовою fashion і art ТРЦ Gulliver розповідає історії видатних митців. Крім колекції, також у ТРЦ представлять виставку робіт О.Екстер та лекцію про творчість художниці. За детальною інформацією слідкуйте у соцмережах та сайті Gulliver

Нагадаємо, перша серія проєкту була присвячена Любові Панченко. 

Читайте: ТРЦ Gulliver і бренд ISED презентували лімітований дроп за мотивами робіт художниці Любові Панченко

Фото: ТРЦ Gulliver

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4