У Києві суд зобов’язав комунальне підприємство прибрати незаконне сміттєзвалище в парку «Проня Балка» (фото)

У Києві суд зобов'язав комунальне підприємство прибрати незаконне сміттєзвалище в парку «Проня Балка» (фото)

Господарський суд м. Києва задовольнив позов Солом’янської окружної прокуратури, зобов’язавши комунальне підприємство усунути незаконне сміттєзвалище в парку «Проня Балка» у Солом’янському районі. Відходи, що накопичувалися на земельній ділянці, становили загрозу для здоров’я людей та довкілля, що підтверджено екологічною інспекцією.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

“Йдеться земельну ділянку комунальної власності по вул. Кадетський Гай у Солом’янському районі м. Києва, яка використовувалася для незаконного скидання відходів, що небезпечні для здоров’я людей та довкілля, що встановлено спеціалістами Державна екологічна інспекція Столичного округу”, – наголосили у Київській міській прокуратурі.

Як зазначається, відповідно до Детального плану території в межах вулиць Народного ополчення, Ернста, Івана Пулюя, вздовж річки Совки та верхнього каскаду Совських ставків у Солом’янському районі м. Києва, вказана територія за функціональним призначенням належить до території парку «Балка Проня».

Натомість, як розповіли у пресслужбі, комунальне підприємство звозило туди відходи будівництва, дорожні їжаки, бетонні блоки та інші відходи, що призвело до засмічення та забруднення ділянки.

“Зважаючи на те, що комунальники добровільно не вжили заходи щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища, яке забруднює довкілля, прокуратура звернулась до Господарського суду м. Києва із позовом, яким просила суд зобов’язати їх це зробити”, – додали у прокуратурі міста Києва.

Читайте: Держекоінспекція вказала КМДА на засміченість Голосіївського району

Фото: Київська міська прокуратура 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Banner
QlU7mDx4