У Київській міській прокуратурі 13 прокурорів мають ІІІ групу інвалідності, ІІ семеро

У Київській міській прокуратурі 13 прокурорів мають ІІІ групу інвалідності, ІІ семеро

Київська міська прокуратура, що складається з апарату та десяти окружних прокуратур, налічує майже 700 працівників. З них тільки двадцятеро прокурорів мають інвалідність. Це – менше 3%. При цьому, ані в.о. керівника Київської міської прокуратури, ані заступники керівника не мають ані групи інвалідності, ані пенсій за вислугою років, ані будь-яких інших пільг. 

Про це КВ дізналася з повідомлення Київської міської прокуратури.

Згідно повідомлення, штатна чисельність прокурорів Київської міської прокуратури – це апарат та 10 окружних прокуратур – 696 працівників. На цей час документи про наявність статусу особи з інвалідністю надали 20 прокурорів, що становить 2,87% від загальної кількості прокурорів. З них 13 прокурорів мають інвалідність третьої групи, 7 прокурорів – інвалідність другої групи. Загалом з 20 осіб з інвалідністю 5 є інвалідами дитинства (один чоловік та четверо жінок).

Повідомляється, що у 2024 році інвалідність оформила одна людина, у 2023 році – так само один працівник, у 2022 році – двоє людей. Решта прокурорів оформили інвалідність до 2022 року.

При цьому, “ані в.о. керівника Київської міської прокуратури, ані заступники керівника не мають ані групи інвалідності, ані пенсій за вислугою років, ані будь-яких інших пільг. Також не мають груп інвалідності начальники управлінь та їх заступники. Серед начальників відділів є один працівник, який має інвалідність третьої групи, пов’язану з протезуванням органу”.

Читайте: Зеленський підписав указ про ліквідацію МСЕК з 31 грудня

В Київській міській прокуратурі відзначають, що “Звісно ми не можемо оприлюднювати діагнози працівників, однак зазначимо, що серед прокурорів, які мають інвалідність, підставами для її оформлення стали переважно онкологічні захворювання, зокрема видалення щитовидної залози, а також діабет. Зібрану інформацію з підтверджуючими документами ми передали до Офісу Генерального прокурора у межах службового розслідування, яке призначено Генеральним прокурором”.

Як інформувала КВ, 22 жовтня 2024 року РНБО під головуванням Президента України Володимира Зеленського провела засідання, на якому розглянула ситуацію з МСЕК та зловживаннями з боку посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності.

Скандал спалахнув після того, як журналісти оприлюднили дані про те, що в прокуратурі катьма керівного складу в Хмельницткій області мають висновки МСЕК про другу групу інвалідності. 

Читайте: Генпрокурор Костін подав у відставку після скандалів з МСЕК та масовою “інвалідністю” прокурорів

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4