У столиці зловмисник ошукав понад три десятки громадян на інтернет-продажах (фото)

У столиці зловмисник ошукав понад три десятки громадян на інтернет-продажах (фото)

У Києві слідчі та кіберполіцейські викрили інтернет-шахрая, який під приводом продажу різноманітної техніки заволодів грошима покупців на суму 220 тисяч гривень. Зловмисник отримував від довірливих громадян передплату та зникав з поля зору.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Згідно з повідомленням, до відділу поліції № 4 Шевченківського управління поліції надійшли заяви від ошуканих громадян про дії інтернет-шахраїв. Покупці повідомляли, що перерахували наперед гроші за обраний в інтернеті товар, але не отримали ані замовлення, ані повернення коштів. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як встановили поліцейські, організатор схеми починаючи з серпня 2022 року використовував сайт “OLX” для реалізації товарів. Покупці перераховували кошти на вказані аферистом реквізити, але куплені речі так і не отримували. Таким чином, під приводом продажу телефонів, ігрових приставок, побутових речей та іншої техніки шахрай ошукав 34 особи, а сума збитку склала близько 220 тис. гривень.

Правоохоронці провели обшуки в організатора та ще кількох осіб, які ймовірно причетні до шахрайських дій на території Києва, Київської області і міста Суми. За результатами поліцейські виявили та вилучили мобільні телефони, сім-карти різних операторів, квитанції. Фігурантом виявився  20-річний уродженець Сумської області, раніше судимий за скоєння аналогічного злочину.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Правоохоронці звернулись до суду із клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.


Нагадаємо, у Києві правоохоронці викрили групу осіб, які дурили громадян під приводом інтернет-продажів. Під час масштабних відключень світла чоловік, що перебував у Київському СІЗО та три його співкамерники організували “торгівлю” неіснуючими генераторами. Щоб якнайдовше дурити покупців, шахраї видавали себе за військовослужбовців.


Читайте: Правоохоронці затримали шахрая, який продавав в інтернеті муляжі замість тютюнових виробів


Фото: ГУ Нацполіції в Києві


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4