В “Інтергал-Буд” розповіли про особливості оренди та продажу комерційної нерухомості в ЖК

В “Інтергал-Буд” розповіли про особливості оренди та продажу комерційної нерухомості в ЖК

Будівельна компанія “Інтергал-Буд” має у своїх житлових комплексах близько 47 тис. кв. м комерційних площ. З них компанія залишає собі до 15%, орієнтуючись на оренду приміщень із найбільшим трафіком, решта – має активний попит з-поміж орендарів або йде на продаж. Компанія активно співпрацює з великими торговельними мережами, супермаркетами, а також з банками, клініками, аптеками та фітнес-клубами. 

Про це, як дізналася КВ, розповіла комерційна директорка “Інтергал-Буд” Анна Лаєвська в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“У складі комплексів вже створено близько 47 тис. кв. м комерційних площ. Собі залишаємо до 15% – переважно фасадні приміщення, з найбільшим трафіком, там, де розуміємо, що для нас оренда вигідніша, ніж продаж. Все інше намагаємось продавати. Протягом війни попит дуже помітний та активний, насамперед тому, що період повернення інвестицій на таку нерухомість набагато менше, ніж у житлову, шість-сім років порівняно з 12-15 років для квартири”, – розповіла Лаєвська.

Вона зауважила, що ковід і війна виявили, що комерція на території ЖК дуже добре показує себе в плані виторгу: багато мінісалонів, магазинів, кафе вийшли на довоєнні показники за виторгом, а деякі навіть краще.

“Ми співпрацюємо з Novus, Fozzy Group. Практично у кожному комплексі маємо приміщення під супермаркет, заздалегідь намагаємось спроєктувати з урахуванням вимог таких операторів, з правильним кроком колон, можливими зонами завантаження та навантаження, технічною інфраструктурою. Також співпрацюємо з банками, поштовими службами, приватними клініками та лабораторіями, аптеками. Спілкуємось безпосередньо з багатьма мережами фітнес-клубів, підбираємо з ними локації, спільно проєктуємо”, – говорить Лаєвська.

І додала, що здебільшого такі компанії заходять на комерційну нерухомість “Інтергал-Буд” саме як орендарі. Супермаркети інколи викуповують свої приміщення, або ж працюють у колаборації з інвестором, який викуповує їх приміщення та робить ремонт.

Нагадаємо, що будівельна компанія «Інтергал-Буд» співпрацює з приватними освітніми операторами та забезпечує школи в кожному житловому комплексі, коригуючи планування закладів під вимоги конкретних партнерів. Компанія мала досвід спроби передачі освітніх закладів у комунальну власність. Та він не був вдалим, через це вирішили працювати з приватними освітніми мережами, які самостійно запускають заклади та орендують приміщення. 

Читайте: У Києві цієї осені відкриється відреставрований історичний готель “Сіті-готель”, – “Інтергал Буд”

Фото: компанії

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Відновлення туризму: Київрада затвердила цільову програму на 2025-2027 роки
Відновлення туризму: Київрада затвердила цільову програму на 2025-2027 роки
09:00 Київрада затвердила міську цільову програму відновлення та розвитку сфери туризму столиці на 2025-2027 роки. На виконання відповідних заходів міська влада планує витратити з…
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Banner
QlU7mDx4