В Київраді нарешті готуються заборонити депутатам від “ОПЗЖ” займати керівні посади в столичній міській раді

В Київраді нарешті готуються заборонити депутатам від “ОПЗЖ” займати керівні посади в столичній міській раді

У Київській міській раді (КМР) зареєстровано проект рішення, яким пропонується заборонити займати керівні посади в Київраді депутатам, що пройшли у КМР по спискам чи були висунуті на мажоритарці від нині забороненої в Україні проросійської “Опозиційної платформи – За життя”. Йдеться про “стоп-лист” на посади голови, заступника голови – секретаря КМР, а також голови й заступників та секретарів постійних комісій. Це стосується дванадцятьох депутатів, що 2020 року увійшли до корпусу міськради столиці.


Про це KВ дізналася з проекту рішення КМР №1242 “Про заборону депутатам Київської міської ради, що висувалися та були обраними від КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” на чергових виборах депутатів Київської міської ради 25 жовтня 2020 року, займати керівні посади в Київській міській раді та її органах”, зареєстрованого у Київраді 6 жовтня 2023 року й опублікованого на сайті КМР 9 жовтня.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Заборонити депутатам Київської міської ради, що висувалися та були обраними від КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” на чергових виборах депутатів Київської міської ради 25 жовтня 2020 року, займати посади голови, заступника міського голови – секретаря Київської міської ради, голови, заступників голови, секретарів постійних комісій Київської міської ради, входити до складу тимчасових контрольних комісій, утворених в Київській міській раді, та займати керівні посади в будь-яких інших органах, утворених Київською міською радою”, – сказано у проекті рішення, підготовленого депутаткою Київради Вікторією Пташник (увійшла до депутатського корпусу, замінивши по партійному списку “Європейської солідарності” Віктора Кононенка, який наприкінці червня склав депутатські повноваження). 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Як інформувала KВ, за результатами місцевих виборів 2020 року до Київської міської ради IX скликання від партії “Опозиційна платформа – За життя” пройшли 12 депутатів. 


Дві третини з них були обрані за загальноміським виборчим списком. Лише чотири кандидати від “ОПЗЖ” було обрано на округах (у Дарницькому, Оболонському, Солом’янському та Шевченківському районах). 


Читайте: Чому в ВР та місцевих радах досі сидять депутати від “ОПЗЖ”? Треба запитати у очільника “Слуги народу”


Фото: KВ


КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4