В Україні заарештовано корпоративні права турагентства, повʼязаного з російським бізнесменом

В Україні заарештовано корпоративні права турагентства, повʼязаного з російським бізнесменом

В Україні правоохоронці арештували та передали в АРМА понад 31,5 млн гривень коштів російської туристичної компанії. В СБУ встановили, що кінцевим бенефіціаром цієї компанії є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки країни-агресора.


Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури та інформації Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


В ході розслідування встановлено, що в Києві та інших регіонах України здійснює діяльність російська туристична компанія кінцевим бенефіціарним власником якої є російський мільярдер, неодноразово заохочений державними нагородами рф. У межах слідства накладено арешт на корпоративні права цієї компанії на суму понад 31,5 млн гривень”, – повідомили в прокуртаурі.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Згідно інформації СБУ, у бізнес-колах рф цього чоловіка називають “железным мальчиком”. Він володіє однією з найбільших російських сталеливарних і гірничодобувних компаній і має контрольні пакети акцій кількох підприємств.

У 2016 році бізнесмен отримав від президента рф путіна відзнаку “За благодеяние”.

За рішенням суду, на його туристичний бізнес в Україні накладено арешт. Це стосується, зокрема:

  • корпоративних прав у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 31, 5 млн гривень.

  • коштів у розмірі понад 3 млн. гривень і 106 тис. доларів, які знаходились на банківських рахунках.

Усі арештовані активи передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Кримінальне провадження за фактами привласнення майна та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України здійснюється за процесуального керівництва окружної прокуратури за матеріалами ГУ СБУ у Києві та Київській області.


Нагадаємо, судом накладено арешт на майно, яке належить російським корпораціям на загальну суму понад 4,5 млрд гривень. Зокрема накладено арешт на корпоративні права дев’яти українських підприємств, які належать російським холдинговим компаніям “Ростєх”, “Татнєфть”, “РусАл” та “Група ГМС”


Читайте: Столична прокуратура передала в управління АРМА майно колишнього міністра оборони на 650 мільйонів гривень


Фото: СБУ


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4