Виконавця, який розстріляв “Лексус” у Києві, засудили до 11 років тюрми

Виконавця, який розстріляв "Лексус" у Києві, засудили до 11 років тюрми
Вироком Дніпровського районного суду Києва 50-річного чоловіка визнано винним у закінченому замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення та засуджено до 11 років позбавлення волі.
Про це КВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.
Прокурорами в суді доведено, що обвинувачений отримав замовлення на вбивство 58-річного власника овочевої бази. Далі він зібрав інформацію про потенційну жертву, зокрема щодо його місця проживання, місця роботи, автомобіля, яким той користується.
27 січня 2022 року на автомобілі таксі обвинувачений із заздалегідь підготовленою вогнепальною зброєю приїхав на вулицю неподалік місця роботи потерпілого. Далі, як встановлено слідством, побачивши автомобіль «Лексус», яким керував чоловік, через дорогу здійснив не менше 5 прицільних пострілів з вогнепальної зброї у машину, що рухалась.
Автомобіль зупинився, тож обвинувачений подумав, що водій дістав смертельні поранення. Насправді ж потерпілий зупинився і ліг на сидіння, намагаючись врятуватись від куль. Обвинувачений втік з місця злочину.
Попри відео з камер спостереження та інші докази, досліджені у суді, обвинувачений своєї вини не визнав і стверджував, що в день замаху взагалі не був у Києві.
Разом з тим, оцінивши докази сторони обвинувачення, вироком Дніпровського районного суду м. Києва  (ч. 2 ст. 15 п.п. 11, 13, ч. 2 ст. 115 КК України) 50-річного чоловіка визнано винними у вчиненні закінченого замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та засуджено до 11 років позбавлення волі.
Зазначається, що обвинувачений вже був засуджений за замах на умисне вбивство вчинений на замовлення. Прокуратура не повідомляє про замовника вбивства.
Фото: Київська міська прокуратура
Геннадій Олійников
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4