Зеленський підтримав петицію проти забудови Юрковиці та створення парку “Пагорби Києва”

Зеленський підтримав петицію проти забудови Юрковиці та створення парку "Пагорби Києва"

Президент України Володимир Зеленський підтримав петицію проти забудови Юрковиці, Щекавиці  та Замкової гори шляхом створення національного парку “Пагорби Києва” (Київські пагорби).

Про це, як передає КВ, йдеться у відповіді Президента України Володимира Зеленського на електронну петицію № 22/230180-еп. 

У петиції “Національний Парк «Київські Пагорби”, розміщеній на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента 12 липня 2024 року її автор, киянин і військовослужбовець Сергій Литвяк, закликав створити на Київських горах національний парк “Пагорби Києва”. Литвяк зауважив, що місцева влада, яка розпоряджається цією ділянкою, не діє в інтересах людей. Зокрема, попри успішні міські петиції, ділянку передали в оренду забудовнику.

“…прошу Вас як гаранта Конституції України, для збереження, відтворення та ефективного використання території Київських пагорбів, з яких почалась українська державність розпочати процес створення Національного Парку “Пагорби Києва”. Національний Парк “Пагорби Києва” – це понад 70 гектарів зелені в центрі міста, зі своєю особливою міською флорою та фауною. Ці гори нерозривно пов’язані з історією Києва”, – йдеться у петиції.

Автор пропонує створити національний парк на цій території, об’єднавши Смородинський і Богуславський узвози вздовж вулиці Кирилівської, гори Юрковиця, Щекавиця і Замкова. 

Звернення набрало необхідну кільіксть голосів – понад 25 тисяч, і 16 вересня Президент відповів на петицію.

“Підтримую висловлену в електронній петиції пропозицію щодо збереження, відтворення й ефективного використання території Київських пагорбів та створення парку “Пагорби Києва””, – йдеться у відповіді.

Зеленський зазначив, що звернувся до Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням здійснити підготовку відповідних документів щодо створення національного парку “Пагорби Києва” і внести їх в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України.

Читайте: Гору Юрковиця на столичному Подолі планують оголосити ландшафтним заказником

Фото: wikipedia, гора Юрковиця

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4