Зеленський у Лондоні про рецепт миру: зброя зараз плюс майбутній вступ України в ЄС і НАТО

Зеленський у Лондоні про рецепт миру: зброя зараз плюс майбутній вступ України в ЄС і НАТО

У Лондоні відбулася тристороння зустріч Президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера (на фото по центру) та генерального секретаря Північноатлантичного альянсу (НАТО) Марка Рютте. Ключові теми розмов – євроатлантична інтеграція та військове посилення України. За словами Президента України, саме це створить найкращі умови для справедливого миру. 

Про це КВ дізналася з повідомлень на Офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

“Володимир Зеленський детально розповів про щоденні повітряні атаки з боку РФ проти цивільних людей та обʼєктів, енергомережі й про нещодавні удари по інфраструктурі Чорноморської зернової ініціативи”, – сказано в релізі.

Повідомляється, що під час згаданої зустрічі обговорили якомога швидше виконання рішень Вашингтонського саміту НАТО, зокрема щодо посилення України новими системами ППО, зміцнення авіаційних спроможностей, а також інвестиції союзників в українське виробництво снарядів, дронів та далекобійних засобів.

Президент Зеленський, Кір Стармер і Марк Рютте узгодили свої наступні кроки.

Окремо український лідер зустрівся з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером і представив йому деталі Плану перемоги.

Раніше Зеленський повідомив, що 10 вересня проведе переговори з лідерами Великої Британії, Франції, Італії, Німеччини в кожній із країн.

«Упродовж доби почну перемовини з ключовими партнерами, від яких залежить військова складова нашого посилення», – сказав Глава Української держави.

12 жовтня мала відбутися зустріч Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині за участі президента США Джо Байдена. Але зустріч скасували, за повідомленнями, через складні погодні умови у США.

Читайте: США надасть Україні оборонну допомогу на загальну суму 7,9 мільярда доларів

Фото: Пресслужба Президента

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4