Смачна Венеція в серці Києва – на Подолі

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко відкриває читачам КиевVласти чудовий італійський ресторан на Подолі – “Casa Nori”. Саме тут можна скуштувати всі блюда високої венеціансько-італійської кухні.

Сьогодні я хочу вас познайомити з цією прекрасною італійсько-венеціанською ресторацією, яка розташована на моєму улюбленому Подолі – на перетині вулиць Борисоглібської та Сагайдачного. Це не зовсім класичний італійський заклад, яких повно в місті Києві. Тут не подають піцу та брускети. Тут готують страви високої кухні з використанням інноваційних технологій. Власники називають її чіккеттерія-остерія (чіккетті – маленькі закуски з риби, м’яса і сиру).

Меню “Casa Nori” поєднує в собі класичні венеціанські рецепти та сучасні інтерпретації традиційних страв регіону Венетто. Такого ви, мабуть, не знайдете в жодному іншому італійському ресторані в Україні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

-Ви сьогодні яке різотто хочете скуштувати? У нас з’явилося вже чотири види, вибирайте, яке більше до смаку, – усміхається мені Андреа Норі, шеф-кухар ресторану “Casa Nori”. і прямує зустрічати наступних постійних клієнтів свого закладу.

До мене підбігає офіціант.

– Спробуйте ще також наші фріто де каламарі та овочі, і рагу з равлика, і поленту, – радить він.

А ми починаємо активно розпитувати його, що ж це за страви. Бо назва страви дійсно нічого не говорить про її сутність. Можна лише здогадуватись за окремими словами. Ось декілька: Ньоккі аль суго ді карне і грана подано; тальоліно неро аль неро; імпанта ді вітелло; чокколозо.

Тому маєте розпитати у офіціанта – не полінуйтеся це зробити. Те, що ви потім побачите, вразить не тільки вашу уяву, а й шлунок.

Ми замовляємо різо аль верде (270 гривень) і гусак ін пінята (240 гривень) – в якості основних страв. На закуску – фріто де каламарі і овочі (270 гривень) і пляшку червоного вина. Всі вина тут – виключно італійські, з різних регіонів.

І, якщо вистачить місця у шлунку, десерт чокколозо (135 гривень) – це майже той самий фондан. А також панна соффіата з ягодами (115 гривень) – зазвичай та в інших місцях це називається панакота. До речі, все десерти тут заслуговують на особливу увагу.

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Проте, поміркувавши, ми обмежуємось морозивом, яке, до речі, готується прямо на місці. І такого точно більше ніде в Києві не скуштуєш.

– Ти коли-небудь бачив таку подачу кальмарів та овочів?, – питаюся я у свого супутника.

Він у захваті, і пропонує зробити декілька фото цієї споруди на пам’ять.

– Мало того, ти подивись, у них тут весь посуд, скло і навіть тканинні серветки для столу позначені монограмою CN!, – звертає мою увагу візаві.

Я переводжу погляд на Андреа, який вже перемістився до відкритої кухні ресторану і власноруч готує пасту на ручній машині Torchio – єдиній в Україні. Навіть заради цього варто завітати до “Саsа Nori”, щоб подивитися, як виглядає цей процес.

До речі, Андреа – не просто шеф-патрон ресторану і автор його концепції. Він красивий венеціанець і неймовірно талановита людина, яка вкладає всю свою душу і своє серце в те, що робить. Це місце не лише надсмачної кухні – це місце романтики, драйву і затишку в той же час.

По п`ятницях та суботах тут грає жива музика. В неділю тут збираються сім’ями. І декілька разів на рік проводять тематичні вечірки: Венеціанський карнавал-парад в лютому, Феста дель Реденторе в липні, день Святої Лючії в грудні.

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Все це – італійські свята, на які Андре запрошує своїх постійних гостей. Вечірки неймовірно класні – особливо раджу дівчатам без пари. Є куди вигуляти нову красиву сукню і познайомитися з прекрасною чоловічою частиною людства – імпозантними, завжди доглянутими і дуже уважними до жінок італійцями.

– Візьмемо ще пляшечку тосканського?, – запитує Андрій, який здається більше закохався у “Casa Nori”, ніж в мене, і вимагає продовження вечора саме тут.

Я не ображаюся, бо так само закохалася в “Casa Nori”, коли вперше потрапила сюди приблизно рік тому. І я впевнена, вас очікують ті самі почуття.

Щоб дізнатися про інші гастрономічні свята, читайте мою сторінку в Фейсбуці  і #СмакуйтезІннаГордієнко!

Читайте: Справжнє японське кулінарне шоу блакитного тунця на Солом`янці

Фото: Facebook Інни Гордієнко

KиевVласть

Автор:
Інна Гордієнко
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4