Активістка відправила депутатам Європарламенту відкритий лист про київську корупцію

Активістка відправила депутатам Європарламенту відкритий лист про київську корупцію

Депутатам Європейського парламенту відправили відкритий лист про київську корупцію та її чинники. У зверненні окрему увагу приділено ролі у боротьбі з корупцією Київського міського голови Віталія Кличка.

Про це, як передає KВ, йдеться в дописі на Facebook – сторінці співзасновниці ГО “Громадський рух “Почайна” Аннабелли Моріної.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Кожен з 750 депутатів Європарламенту цього тижня отримав від мене особисті листи (не загальну розсилку) на робочий та особистий емейл, а також меседжер Фейсбуку (для тих, в кого є Фейсбук)”, – написала активістка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Аннабелла Моріна зазначила, що у відкритому листі йдеться про київську корупцію, її чинники та роль у цьому Віталія Кличка, “який сьогодні театрально розповідає про те, що до нього нема, чого докопатись, всі кримінальні справи – вигадка та політичні переслідування, а він чи не останній оплот самоврядування у столиці”. 

Моріна нагадала, що саме очільник столиці у 2018 році наклав вето на рішення Київради про створення райрад.

“Людина, яка відкрито і публічно брехала та нехтувала громадською думкою та, навіть, офіційними результатами громадських обговорень при будівництві ТРЦ над метро Героїв Дніпра, забудові 400 гектарів агрокомбінату Пуща-Водиця на Подолі і Оболоні, Пам’ятки національного значення історії та археології на Поштовій площі, Екопарку на Осокорках, парку Наталка, паркінгу на вулиці Прирічній та мільйон прикладів ще”, – перелічила активістка.

За її словами, Кличко підтримує в КМДА корупційну систему, за якої хабарники залишаються на посадах, бо вони “люди команди”. Вона зауважила, що в створеній системі, де все продається та купується, “під час війни просто виріс відкат – до 40-50%”.

“Систему, в якій друзі Кличко отримують київську землю, гроші вне залежності від “юридичних моментів” та заборон і сплати копійок в бюджет, а він сам особисто та не стидаючись, лобіює це. Систему, в якій друзям Кличко роками дозволяється відкрито порушувати закон, знищувати природу, і ніхто не в праві зробити їм зауваження або почати кримінальне розслідування, бо публічно зіжруть. Систему, в якій ніхто не вступиться за правду, бо на більшості ЗМІ стоять блоки (це оплачується) про негативні дописи про КМДА та Кличко ”, – написала активістка.

Як зазначила Моріна, європейські депутати вже висловили вдячність за надану інформацію. 

“З деякими з депутатів вже зав’язалось листування. Думаю, ми будемо їх інформувати регулярно та об’єктивно”, – пообіцяла авторка листа.

Читайте: Відкритий лист до депутатів Європарламенту стосовно звільнення Кличка з посади голови КМДА

Фото:  УП

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4