Аудит столичної освіти: ДАСУ виявило понад 400 млн грн неефективних бюджетних витрат

Аудит столичної освіти: ДАСУ виявило понад 400 млн грн неефективних бюджетних витрат

Державна аудиторська служба України (ДАСУ) виявила “багаторічні численні порушення” під час аудиту Департаменту освіти і науки Київської міської держадміністрації (КМДА). Зокрема, як твердять у ДАСУ, неефективно витрачались кошти на підготовку спеціалістів робітничих професій для столиці. 

Про це KВ дізналася з повідомлення ДАСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема, як сказано в релізі ДАСУ, “неефективно витрачались кошти на підготовку спеціалістів робітничих професій для столиці. Випускники, на навчання яких впродовж 3,5 років скеровано близько 300 млн грн, в подальшому у Києві так і не працевлаштувались або працюють не за спеціальністю. Значна частина витрат зі столичного бюджету пішла на будівництво чи реконструкцію закладів освіти, які по факту до цього часу так і не з’явилися (або – так і не дочекалися своєї реконструкції)”.

Вказується, що “37 млн грн витрачено на розробку проектної документації, яка теоретично готувалася для будівництва та реконструкції 15 закладів освіти. Фактично роботи так і не розпочалися. Більше того – після внесення у 2022-2023 рр. ряду законодавчих змін, ці проєктні рішення потребують корегувань, а відповідно – додаткових фінансових витрат. При цьому, понад 81 млн грн було скеровано на зведення дитячого садку № 536 на вулиці Бахмацька, 35, будівництво якого завершилося в 2021 році. Незважаючи на існуючий гострий дефіцит садочків в густонаселених районах Києва та на багаторічну чергу до них, згаданий дошкільний заклад 2 роки не вводився в експлуатацію”.

Також аудитори твердять, що майже 3 млн гривень було витрачено на охорону та утримання будівель, які не використовуються в освітньому процесі й взагалі – не придатні до експлуатації. Натомість не було вжито достатніх заходів, які б дозволили збільшити доходи навчальних закладів від оренди майна, що вилилося у недоотримання понад 6 млн грн.

За результатами аудиту надано рекомендацій та пропозиції для виправлення виявлених недоліків. Про результати контрольного заходу також поінформовано правоохоронні органи.

Читайте: Обмежена відповідальність: аудитори Кличка відзвітували про перевірки в 2023 році

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4