Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні

Байден виступив з промовою

У середу, 24 квітня 2024 року Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про допомогу іноземним партнерам. Законом передбачено виділення Україні допомоги у розмірі на суму близько 61 млрд доларів. 

Про це, як передає КВ стало відомо із трансляції “Голосу Америки”.

“Це хороший день для Америки, це хороший день для світу – і це має важливе значення”, – сказав Байден.

“Це зробить Америку безпечнішою, це зробить світ більш безпечнішим. Він надасть життєву допомогу і нашим партнерам, щоб вони могли захищати себе і свою суверенну землю”, – зауважив Президент США.

“У наступні кілька годин, я зроблю все, аби передати у наші відповідні органи документи, щоб ракетні системи та інші озброєння були направлені в Україну. Це допоможе не тільки Україні, а і європейській безпеці”, – наголосив Байден.

Нагадаємо, 23 квітня Сенат США підтримав розгляд законопроєкту щодо допомоги Україні на майже 61 мільярд доларів. Законодавці підтримали скорочення процедури розгляду пакетів про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню становить 95,3 млрд доларів. Під час голосування за законопроект у фіналі 79 сенаторів віддали свої голоси “за”. Проти висловилися 18 сенаторів.

 Це стало можливим після того як у суботу, 20 квітня 2024 року, Палата представників США підтримала законопроєкт із допомоги Україні на суму 60,8 млрд доларів. “За” проголосували 310 конгресменів, “проти” – 112 законодавців. 

Читайте:  Палата представників США підтримала законопроєкт із допомоги Україні на 60,8 млрд доларів

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4