Біла Церква закупила більше 2,5 тисяч дронів для ЗСУ

Біла Церква закупила більше 2,5 тисяч дронів для ЗСУ

Виконавчий комітет Білоцерківської міської ради за перші 5 місяців 2024 року закупив для потреб українських військовослужбовців більше 2,5 тисяч БПЛА, що є найвищим кількісним показником по Київщині. 

Як вдалося дізнатися КВ, місто уклало 10 договорів з 8 постачальниками на покупку дронів на загальну суму 77,18 млн гривень.

Усього було придбано 2538 дронів на потреби різних військових частин.

Перші у 2024 році договори на придбання БПЛА Біла Церква уклала у лютому. Зокрема, виконком 19 лютого замовив в в ТОВ “Промінь БЦ” (*) 24 дрони DJI різних моделей. Згідно договору, на суму 2,94 млн гривень придбали 17 квадрокоптерів DJI Mavic 3 PRO, 5 квадрокоптерів  DJI Matrice 30T та ще 2 DJI Mavic 3T. Дрони мали поставити до 29 лютого. 

Через 10 днів, 29 лютого, виконком укладає договір на покупку ще 63 DJI Mavic 3Thermal на суму 11,6 млн гривень. Постачальником виступило ТОВ “ЮК ДИСТРИБЬЮШН”(**), а товари мали прибути до замовника до 15 березня. 

У березні виконавчий комітет Білоцерківської міської ради уклав ще три договори на купівлю дронів. Так, 4 березня було укладено договір на купівлю 12 квадрокоптерів   DJI Matrice 30T, які обійшлись у більше ніж 2,5 млн гривень. Постачальником виступило ТОВ “Леополіс комп’ютер”(***), а товар мали поставити до 12 березня. Цього ж дня, 4 березня, укладається ще один договір, вже на придбання 116 дронів DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo. Ціна договору склала 10,029 млн гривень, а постачальником було обрано ТОВ “ФСК Будінвест”(****). Строк поставки товарів – до 15 березня.

Вже 18 березня укладається наступний договір з постачальником ТОВ “007М”(*****) на купівлю 25 DJI Mavic 3 та 10 DJI Mavic 3Thermal на суму 3,9 млн гривень, які б мали поставити до 29 березня. Однак, у зв’язку з неможливістю здійснити поставку в обумовлені строки у зв’язку з блокуванням польськими перевізниками українсько-польського кордону та пунктів пропуску на кордоні, умови договору змінили, й до Білої Церкви доїхали лише 25 квадрокоптерів DJI Mavic 3 на суму 2,005 млн гривень. 

У квітні також було укладено три договори на купівлю дронів. Перший квітневий договір підписано 10 квітня, на постачання 5 безпілотних авіаційних комплексів “Pegasus ARMS 25” на суму 7,4 млн гривень. Постачальником виступило ТОВ “Пегас АРМС”(******), а товари мали отримати до 12 квітня. Вже на наступний день, 11 квітня, було укладено ще один договір з ТОВ “УМО Україна”(*******), на постачання 10 DJI Mavic 3Thermal за 1,8 млн гривень. Останній квітневий договір датується 16 квітня, за яким в вже знайомого ТОВ “Промінь БЦ” було придбано ще 2203 БПЛА “VIY” 1200-1300 мгц. Поставити їх мали до 19 квітня, а ціна договору склала 33,7 млн гривень. 

У травні Біла Церква продовжила купувати дрони в “УМО Україна”. Так, 27 травня було укладено аналогічний минулому договір на придбання 10 DJI Mavic 3Thermal за 1,8 млн гривень, які мали отримати до 31 травня. Цього ж дня, 27 травня, укладено договір з ТОВ “ТОРО Україна”(********), за яким придбали 70 FPV-дронів “TORO”. Ціна договору – 1,3 млн гривень, а строки поставки були визначені до 31 травня. 

*ТОВ “Промінь БЦ” зареєстровано в 2019 році в Білій Церкві Компанія належить Олександру Бистрицькому, директор – Роман Іванишин. 

**ТОВ “ЮК ДИСТРИБЬЮШН” зареєстровано в 2011 році в Києві й навпіл належить Валерію Маковецькому й Геннадію Виходцеву. Зазначається, що компанія входить до групи компаній “Фокстрот”. 

***ТОВ “Леополіс комп’ютер” зареєстровано в 2016 році у Львові й належить Віктору Фігуну (90%). Віктор Фігун також зазначається як керівник компанії. Ще 10% у компанії має Товариство з обмеженою відповідальністю “Компанія з управління активами “Західна інвестиційна група” (за кошти та в інтересах пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду “К Капітал”). 

****ТОВ “ФСК Будінвест” зареєстровано в 2008 році в Києві й належить В’ячеславу Гайдаю. Директор – Анатолій Кулєшов. 

*****ТОВ “007М”  зареєстровано в 2022 році у селі Минай Закарпатської області. Власник й директор – Іван Мигальницький.

******ТОВ “Пегас АРМС” зареєстровано в 2023 році в Білій Церкві. Директор й власник – Ілля Самошкін.

*******ТОВ “УМО Україна” зареєстрована наприкінці січня 2024 року у Києві. Кінцеві бенефіціари – громадянин Польщі Шуба Аркадіуш Адам (60%) та Цюпко Сергій (40%), який також зазначений керівником компанії. 

********ТОВ “ТОРО Україна” зареєстровано в 2023 році в Києві. Власники – Анісімов Володимир (34%), Папкович Ігор (33%, директор), Москаленко Юрій (33%).

Як раніше писала КВ, з початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади на ці цілі витратили понад 200 мільйонів гривень. КиївВлада проаналізувала закупівлі кожної і дізналася скільки дронів, яких моделей та за якою ціною та у кого закупила кожна з місцевих громад.

Читайте: Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Анастасія Олійник

 

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4