Більше 10 тисяч мирних мешканців загинули у Маріуполі, – Вадим Бойченко

Більше 10 тисяч мирних мешканців загинули у Маріуполі, - Вадим Бойченко

Московити вбили під час спроб захопити Маріуполь вже більше 10 тис. цивільних. Окупанти блокують гуманітарні конвої, а також намагаються приховати свідчення власних злочинів.

Про це KВ стало відомо з інтерв’ю мера Маріуполя Вадима Бойченка Associated Press.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За шість тижнів жорстокої російської облоги в південному портовому місті Маріуполь загинули понад 10 тис. мирних жителів, а на вулицях були “килимами” трупи”, – сказав мер Маріуполя. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Вадим Бойченко розповів, що російські сили кілька тижнів блокували спроби гуманітарних конвоїв дістатись у місто. Зокрема, це робилось із метою приховати бійню від зовнішнього світу. Бойченко наголосив, що кількість загиблих там може перевищити 20 тис.

Також мер міста розповів, що російські війська вивезли багато тіл у величезний торговий центр, де є складські приміщення та холодильники.

“Мобільні крематорії приїхали у вигляді вантажівок: відкриваєш, а всередині труба і ці тіла спалюють”, – сказав Бойченко.

Наразі сам Бойченко знаходиться за межами міста, у нього є кілька джерел для опису методичного спалювання тіл російськими силами в місті, але не вказав більше джерел своєї інформації.

Нагадаємо, бійці полку “Азов” повідомили, що окупанти скинули з безпілотника отруюючу речовину невідомого походження. У постраждалих спостерігається дихальна недостатність.

Читайте: Оборонці Маріуполя призвали мужніх людей світу виходити на вулиці й вимагати більшої підтримки для звільнення українських міст

Фото: полк “Азов”

КиївВлада

Автор:
Александр Кравченко
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Скандальний довгобуд: Київрада поновила договір оренди землі під ЖК “Оболонський бриз”
Скандальний довгобуд: Київрада поновила договір оренди землі під ЖК “Оболонський бриз”
09:00 Столична міськрада погодила поновлення договору оренди ділянки на просп. Оболонському, на якій будується скандально відомий ЖК “Оболонський бриз”. Заявляється, що вирішення земельного питання…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
14:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери, для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 українські…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачав Яготин
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачав Яготин
09:00 В червні 2024 року загальна вартість публічних замовлень Яготина перевищила 3,5 млн гривень. Найбільша частка цих коштів – понад півмільйона гривень – була…
Banner
QlU7mDx4