Борг перед “Київводоканалом” росте щомісяця, як і захмарні зарплати для “особливих”, – секретар Ірпеня Макєєва

Борг перед "Київводоканалом" росте щомісяця, як і захмарні зарплати для "особливих", - секретар Ірпеня Макєєва

На сесійному засіданні 42 позачергової сесії Ірпінської міської ради депкорпус обговорив борг КП “Ірпіньводоканал” у 20 мільйонів гривень перед ПАТ “АК “Київводоканал” за послуги водопостачання та водовідведення. Ірпінська міськрада звернулася з проханням про реструктуризацію боргу, але міський голова не надав конкретних рішень щодо цієї ситуації. Борг продовжує зростати, як і високі зарплати деяких працівників виконкому. Депутати планують зібратися знову для, за їх словами, “напрацювання правомірної та справедливої структури виконкому і розв’язання зарплатного питання”.

Про це КВ дізналася із повідомлення секретаря Ірпінської міської ради Анжели Макєєвої у Facebook. 

“На сьогоднішньому сесійному засіданні мій виступ був про ситуацію щодо боргу КП “Ірпіньводоканал” у 20 мільйонів гривень перед ПАТ “АК “Київводоканал” за надання послуг з водопостачання та водовідведення. Ірпінська міськрада звернулася до ПАТ “АК “Київводоканал” з проханням реструктуризації боргу. Чи почули ми від міського голови хоча б якусь конкретику щодо вирішення цієї ситуації – Ні! Борг росте щомісяця, як і захмарні зарплати для “особливих”, – заявила Макєєва.

За її словами, незабаром депутати Ірпінської міської ради зберуться ще раз, аби напрацювати правомірну та справедливу структуру виконкому і поставити крапку в захмарних зарплатах. 

“Більшість депутатського корпусу все-таки дочекалася діалогу з міським головою та є певний прогрес. Днями ми заслухали керівників управлінь та відділів виконкому, за що усім я дуже вдячна. Але питань з’явилося ще більше ніж було. Незабаром ми зберемося ще раз, напрацюємо правомірну та справедливу структуру виконкому і поставимо крапку в цих захмарних зарплатах. Сподіваємося, що міський голова дотримає свого слова, та більше не буде маніпулювати війною та прикриватися на сесіях військовими та чужими горем!”, – зауважила вона.

Нагадаємо, що Ірпінська громада втрапила у черговий скандал з управлінням місцевого КП “Ірпіньводоканал”. До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява від ПрАТ “Київводоканал” про стягнення з КП понад 20,5 млн гривень заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення за останні два роки. Міськрада звернулася до “Київводоканалу” з проханням реструктуризувати борг і відкликати позов, обіцяючи виплатити заборгованість до кінця року. 

Читайте: Ірпінські депутати закликають мера міста врегулювати зарплати виконкому

Фото: Facebook Макєєвої

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4