Будівництво укриття Шевченківської гімназії без конкурсу довірили броварській компанії

Будівництво укриття Шевченківської гімназії без конкурсу довірили броварській компанії

У селі Шевченкове Броварського району Київщини зібралися будувати укриття для місцевої гімназії по вулиці Шкільна, 23. Підрядника для будівництва вартістю 54,55 млн гривень вже обрали – ним стало броварське ТОВ “Білд Лайф” зі статутним капіталом в 1 тисячу гривень, яке раніше досвіду перемог у державних тендерах не мало. 

Як КВ стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, 15 травня 2024 року Управління будівництва, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Великодимерської селищної ради уклало з ТОВ “Білд Лайф” (*) договір на будівництво споруди подвійного призначення з захисними властивостями протирадіаційного укриття Шевченківської гімназії по вул. Шкільна, 23 у селі Шевченківське. Ціна договору склала 54,55 млн гривень.

За умовами договору, до середини жовтня 2024 року підрядник повинен виконати  земляні роботи, облаштувати гідроізоляцію та залізобетонні конструкції, звести стіни та покрівлю, прокласти інженерні мережі, а також поставити меблі та обладнання.

Договір дістався ТОВ “Білд Лайф” без конкуренції, адже пропозиції для участі у тендері інші підрядники не подавали.

Зазначимо, що проєктно-кошторисну документацію для будівництва свого укриття замовляла сама Шевченківська гімназія (до серпня 2023 року вона була ліцеєм). Договір на розробку цих документів навчальний заклад уклав 20 квітня 2023 року з ТОВ “ПТК-22” (**). Ціна договору склала 350 тис. гривень. 

Згодом, 27 лютого 2024 року Шевченківська гімназія замовила в ТОВ “Ті Сі Ейч” (***) коригування проектної документації будівництва укриття. Обійшлися ці послуги в 550 тис. гривень. В завданні на проєктування до цього договору вказано, що проєктом повинно бути передбачено будівництво укриття заглибленого типу з можливістю розташування на поверхні ігрових або спортивних майданчиків зі штучним покриттям.

Станом на 23 травня 2024 року звіти про виконання договорів на розробку проєктно-кошторисної документації та її коригування в системі ProZorro не опубліковані.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ Білд Лайф зареєстровано в 2016 році у Броварах. Статутний капітал – 1 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновники – Роман Снігур (директор), Володимир П’ятенко, Владислав Чиківчук та Анастасія Фруленко.

Згідно з даними Clarity Project, договір з Управлінням будівництва, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Великодимерської селищної ради є першим досвідом перемоги ТОВ “Білд Лайф” в публічних закупівлях. Однак через тиждень після підписання між ними договору, фірмі дістався ще один коштовний бюджетний підряд – від Управління капітального будівництва Боярської міськради на будівництво укриття на території Боярського академічного ліцею “Лідер” за 56,71 млн гривень. 

Засновники ТОВ “Білд Лайф” Роман Снігур та Володимир П’ятенко володіють ще однією компанією зі співзвучною назвою – ТОВ “ІБК “Білд Лайф”, яке значно активніше отримує замовлення від розпорядників бюджетних коштів Київщини. Всього ця фірма за результатами участі у публічних закупівлях підписала 13 договорів на 375 млн гривень. Найбільшим замовником є Департамент регіонального розвитку Київщини, яке серед іншого без конкурсу довірило цій фірмі будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Центральна, 17-Є в селі Бузова Бучанського району за 172,16 млн гривень.

Читайте: Відбудова житла в Бузовій під Києвом: Хто отримав багатомільйонний підряд

Великодимерську громаду тимчасового очолює Олександр Борсук.

Читайте: Справи насущні: скільки та на що у березні 2024-го витрачала Велика Димерка

* ТОВ “Білд Лайф” (код ЄДРПОУ: 40745652)

** ТОВ “ПТК-22” (код ЄДРПОУ: 44806006)

*** ТОВ “Ті Сі Ейч” (код ЄДРПОУ: 45211519)

Фото: КВ

КиївВлада

Анастасія Олійник, Альона Момот

Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4