Через незадовільний стан сховищ у Києві прокуратура пред’явила 28 позовів

Через незадовільний стан сховищ у Києві прокуратура пред’явила 28 позовів

Органи  Київської міської прокуратури регулярно перевіряють стан укриттів у столиці. Від початку повномасштабної агресії до судів подано 28 позовів щодо усунення незадовільного стану бомбосховищ. Після втручання прокуратури добровільно балансоутримувачами та власниками приведено у стан готовності 5 сховищ. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, перевірки стану утримання захисних споруд регулярно проводяться представниками прокуратури із залученням працівників ДСНС України. “…встановлено, що значна кількість сховищ у різних районах міста Києва не готові повноцінно виконувати свої функції”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“…органи прокуратури столиці упродовж 2022-2023 років пред’явили до судів 28 позовів про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні цивільні споруди загальною площею близько 11, 5 тис. кв м та місткістю для 11656 осіб у стан готовності до використання за призначенням”, – зазначили в прокуратурі.

За реагування прокурорів балансоутримувачами та власниками добровільно приведено у стан готовності 5 сховищ. У тому числі приведено до ладу сховища комунальних закладів охорони здоров’я, місткістю на 1081 особу, “що підтверджується актами органів Державної служби з надзвичайних ситуацій”.

“Крім того, керівник Київської міської прокуратури неодноразово звертався до Київського міського голови з пропозицією розглянути питання про виділення достатньої суми коштів для приведення у належний стан об’єктів цивільного захисту – найпростіших укриттів для мешканців столиці”, – зауважили в прокуратурі.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня ворог завдав ракетного удару по столиці. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Правоохоронці розпочали два кримінальних провадження.  В рамках розслідування загибелі людей біля укриття правоохоронці затримали чотирьох осіб. Повідомлення про підозру готують затриманим першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу, його заступнику та охоронцю установи.

Читайте: У справі про закрите укриття у Києві затримали трьох посадовців та охоронця медзакладу

Як інформувала KВ, 2 червня 2023 року столична постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів. Рішення обовʼязкове до виконання всім установам і закладам.

Читайте: Ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів – обов`язкове до виконання всім установам і закладам, – Кличко

Фото:  Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4