ДАБІ сприяє збереженню іноземних інвестицій в Україні

ДАБІ сприяє збереженню іноземних інвестицій в Україні

На виконання доручення Президента України та Прем’єр-міністра України Державна архітектурно-будівельна інспекція сприяє збереженню в країні іноземних інвестицій.

Про це KV стало відомо із повідомлення прес-служби ДАБІ.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“До мене через Facebook звернувся керівник однієї польської компанії. Під час перевірки вже діючої ліцензії його компанії у документації були виявлені певні порушення. Через деякий час до нього звернулись невідомі особи і запропонували “допомогу” у вирішенні відповідного питання”, – повідомила в.о. Голови Держархбудінспекції Олена Костенко (на фото).

Очільниця ДАБІ зазначила, що у відомстві відразу проаналізували відповідну ситуацію та зробили певні висновки. Інспектор ДАБІ дійсно виходив на перевірку, ретельно вивчив документацію і виявив порушення.

“Порушення були виявлені, інформація, яка вказана в документах на отримання ліцензії є неточною. Така ситуація склалася тому що іноземна компанія, яка відкривала представництво в Україні, звернулися за допомогою в оформленні необхідного пакету документів до юридичної фірми. Ця фірма і підготувала документацію неналежним чином, заповнила заявку та отримала ліцензію, фактично всліпу”, – розповіла Олена Костенко.

Іноземна компанія з першого дня існування має необхідний персонал та технічне оснащення. При цьому материнська компанія має великий досвід і численні контракти в Європі щодо виконання інфраструктурних та інших будівельних проектів. Водночас інформація, яка наведена в документації, що вказувалася для отримання ліцензії, не збігається із реальним станом справ.

“Задля збереження іноземного інвестора в країні, який хоче працювати чесно і добросовісно, відповідну ліцензію не анулювали. Було видано припис і надано можливість компанії усунути всі порушення”, – наголосила Олена Костенко.

За словами очільниці ДАБІ, переважна більшість інвесторів раніше дійсно мала певні проблеми з ДАБІ, в тому числі і під час оформлення дозвільних документів на будівництво. Наразі розпочату активну роботу щодо докорінної зміни підходів вирішення проблем у подібних ситуаціях.

“Я вдячна керівнику іноземної компанії за активну позицію в боротьбі з корупцією в ДАБІ”, – додала Олена Костенко.

Також Олена Костенко вчергове звертається до бізнесу з проханням не шукати посередників “для вирішення питань”, тому що ДАБІ більше не каса.

Читайте: Олена Костенко: Громадська рада при ДАБІ підтримала доцільність діяльності дозвільної Комісії

Фото: прес-служба ДАБІ

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4